Zoeken

Test: Honda Rebel 500

Dat je niet per definitie 200 pk nodig hebt om lol te hebben, dat hoef je ons niet meer te vertellen, wij zijn wel overtuigd van licht gooi- en smijtfietsen. Maar dat je zó ontzettend veel lol kunt hebben op een 500 Cruiser hadden wij niet gedacht. Tot Honda met de Rebel 500 kwam.

Test: Yamaha X-MAX 300

Yamaha laat na twaalf jaar de succesvolle X-MAX 250 vervangen door een sterkere en geheel nieuwe X-MAX 300. Nieuwe geometrie, meer features, nieuw design en als belangrijkste kenmerk een geheel nieuwe 300cc motor. De Japanners laten ons in Florence, Italië kennismaken met het nieuwe stokpaardje van de X-MAX familie. Is de nieuwe 300 de beste X-MAX ooit?

Test: Dunlop SportSmart 2 Max

Dunlop heeft dit jaar niet één, maar zelfs twee nieuwe banden aan haar gamma toegevoegd: de SportSmart 2 Max en D212 GP Racer. In de bergachtige omgeving van Dunlop’s testcentrum in Merival stond een test met de SportSmart 2 Max ingepland, terwijl met de D212 GP Racer op het circuit zelf kon worden geknald. Dat was het plan, en toen viel er regen… heel erg veel regen.

Vergelijk: Z900 vs MT-09 vs GSX-S750Z

Als het op verkoopcijfers aankomt is het misschien wel de belangrijkste klasse van het moment: de naked bikes. Deze motoren koop je als je een redelijk gemiddeld budget hebt en graag van alles een beetje wilt doen, zonder te overdrijven. Maar zoals altijd is dan de vraag: welke koop je het liefst? Of is het toch meer: wat is het verstandigst?

Vergelijk: Piaggio MP3 vs Peugeot Metropolis

Piaggio is de pionier van de driewielige scooter. Een geniaal concept, omdat je er met een autorijbewijs op mag rijden. Peugeot volgde enkele jaren met de Metropolis. Een aardige eerste poging, maar niet helemaal gelijkwaardig. Nu is er echter een vernieuwde Peuk. De Fransoos heeft bijgeleerd. Is dit het "kantelmoment"?