Zoeken

Speciale onderscheiding Etienne Bax tijdens KNMV Motorsportgala

Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondag de Nederlandse motorsportkampioenen van 2017 gehuldigd. Wereldkampioen Zijspancross Etienne Bax werd tijdens het gala onderscheiden met de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorsportwereld.

Ook in 2018 GAMMA Yamaha R125 Cup

Je zou het misschien niet zeggen, maar over enkele maanden gaat het zevende seizoen van de GAMMA Yamaha R125 Cup van start. De cup werd in 2012 in het leven geroepen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire opstapklassen in Nederland.

FIM kondigt nieuwe veiligheidsnormen voor wegrace helmen aan

De Technische en Wegrace commissies van de FIM hebben een nieuwe FIM Racing Homologatie Programma (FRHP) voor helmen aangekondigd. De homologatie wordt voor fabrikanten verplicht voor FIM competities, te beginnen met wegrace in 2019.

Staat Ben Spies voor zijn comeback?

Met een post op Instagram, waarin hij zinspeelt op een comeback, heeft vijfvoudig AMA en WK Superbike wereldkampioen Ben Spies de geruchtenmolen op volle toeren gezet. De voormalig Yamaha MotoGP coureur wordt door verschillende media met de MotoAmerica in verbinding gebracht.

Lake Torrent: nieuw circuit in Noord-Ierland

Het Circuit of Wales mag dan zijn geflopt, maar dat wil niet zeggen dat daarmee de droom voor een nieuw Brits circuit voorbij is. Privé projectontwikkelaar Manna Developments heeft namelijk een plan gelanceerd voor een circuit in het Noord-Ierse Coalisland. Het circuit zou in 2019 in gebruik kunnen worden genomen.