Zoeken

MotoGP Jerez: Bagnaia P1 met verbetering eigen ronderecord

De vrijdag was tot nu toe dit seizoen niet bepaald z'n sterkste punt, maar in Jerez heeft Pecco Bagnaia met een verbetering van zijn eigen ronderecord vandaag de snelste tijd gezet. De 2-voudig wereldkampioen reed in de time-attack van de Practice sessie een 1'36.025 en was daarmee exact eentiende seconde sneller dan Maverick Vinales. Marc Marquez maakte de voorlopige eerste startrij compleet.

MotoGP COTA:BatMav verovert Gotham City

Op sensationele wijze heeft Maverick "Batman" Vinales er op COTA een perfect weekend van gemaakt. Na op zaterdag de pole position en de Sprint te hebben gescoord schreef de Aprilia fabriekscoureur na een indrukwekkende inhaalrace ook de Grand Prix op naam en is daarmee de allereerste coureur die met drie verschillende merken heeft gewonnen in de MotoGP.

MotoGP COTA: back-to-back Sprint-zege voor Vinales

Maverick Vinales heeft zijn eerste back-to-back overwinning in de Sprint gerealiseerd. De 29-jarige coureur uit Figueres nam vanaf de pole meteen kopstart in de race en finishte 2 seconden voor Marc Marquez. Jorge Martin maakte er een compleet Spaans Sprint-podium van, dat in Austin voor het eerst uitbundig werd gevierd.

MotoGP COTA: sensationele pole voor Vinales

Op spectaculaire wijze heeft Maverick Vinales zijn eerste pole position van het seizoen gerealiseerd. De Aprilia fabriekscoureur reed in zijn tweede run een sensationele tijd van 2'00.864 - de eerste 2'00 in de geschiedenis - en was daarmee 3 tiende sneller dan Pedro Acosta, die voor minstens zo'n grote sensatie zorgde. Marc Marquez maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP COTA: Martin verplettert ronderecord in time-attack

Met een verplettering van het absolute ronderecord met een halve seconde heeft Jorge Martin de eerste dag op het Circuit of the Americas de snelste tijd gerealiseerd. De leider in het WK reed in met nog 10 minuten te gaan een 2'01.294 en was daarmee bijna eentiende seconde sneller dan Maverick Vinales. Pedro Acosta verraste opnieuw, door zich met een P4 als enige van de Pierer groep rechtstreeks te plaatsen voor Q2.