Zoeken

10 jaar Wrenchmonkees

Als je dan toch naar het Noorden reist, kun je je vooraf natuurlijk al prima vermaken met alle vooruitzichten. Alles boven Hamburg is toch een soort ander gebied, ook wel bekend als het begin van Scandinavië. Dat daarmee ook alle inzicht van ruimte en afstanden de deur uit gaat, is een bijzondere bijkomstigheid, maar soms valt het mee. Het toeval wil dat Wrenchmonkees dit jaar tien jaar bestaat, een mooi moment om een kijkje in de keuken te nemen.

Rooskleurige toekomst Benelli

De toekomst van Benelli QJ ziet er weer rooskleurig uit. De Chinese automotive gigant Geely heeft recent namelijk een aandeel van bijna 10% genomen in Mercedes-Benz en AMG, na eind vorig jaar al een meerderheidsaandeel te hebben verkregen van Qianjiang, het moederbedrijf van Benelli.

Kijkje in de keuken van Louis Hamburg

Detlev Louis heeft bij de meeste motorrijders een stoffig imago als de Wehkamp onder de motorshops voor motortoebehoren, maar dat je daarmee het Duitse grootwarenhuis tekort doet werd ons duidelijk tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor annex distributiecentrum in Hamburg.

Interview grondleggers WK Superbike - deel 1: Steve McLaughlin

Sinds de overname door Dorna is het WK Superbike veel veranderingen ondergaan. Motorfreaks sprak met de grondleggers over het verleden, heden en de toekomst van het WK Superbike. We trappen af met Steve McLaughlin, de man die het concept bedacht en de trein in gang heeft gezet.

Nader bekeken: Aurora Hellfire V8

Er moet iets in het water zitten, of anders zijn het de koloniale genen. Maar feit is dat nergens ter wereld zoveel visionaire engineers V8 motorfietsen ontwikkelen als in Australië. Het begon met verschillende versies van de Drysdale V8 over de afgelopen twintig jaar, gevolgd door de 334 pk sterke PGM-V8. De Australisch hattrick is nu compleet met de Aurora Hellfire V8, ontworpen door voormalig Australisch zijspan kampioen en ex Ford engineer Vincent Messina.