Zoeken

Oplevering Balatonring circuit alsnog onzeker

15 maart 2010

De toekomst van het nieuwe Balatonring circuit is opnieuw onzeker geworden, nadat de Hongaarse ontwikkelingsbank MFB heeft geweigerd een krediet van 15,3 miljard Forint ter oplevering van het project te verstrekken.

Balatonring.jpg

Begin dit jaar werd bekend dat het circuit, dat voor 30% in handen van het Hongaarse Toerisme bureau en 70% in handen van het Spaanse Worldwide Circuit Management SL is, een broodnodige lening van Magyar Fejlesztési Bank zouden krijgen om het circuit te kunnen opleveren.

Volgens het Hongaarse Econews heeft MFB echter geweigerd het krediet van 15,3 miljard Forint (circa 80 miljoen Euro) te verstrekken. Uit zorgvuldigheidsonderzoek was niet alleen gebleken dat de staat voor 30% eigenaar van het circuit is maar wel 70% van de financiering voor haar rekening moet nemen, maar dat geen enkele calculatie was gedaan naar het rendement van de investering.

In een statement verklaarde MFB te hebben onderhandeld met een investeerder over het ondernemersrisico, maar zou de investeerder niet accoord zijn gegaan met de voorwaarden waaronder de bank de lening wilde verstrekken.

Bron: GPMatters