Zoeken

MV Agusta roept 2017 Brutale 800 Dragster RR terug

14 december 2017
MV Agusta heeft een terugroepactie uitgeschreven voor de 2017 Brutale 800 Dragster RR. Mogelijk heeft de velg van het achterwiel een defect, waardoor de spaken los kunnen raken. Als dat tijdens het rijden gebeurt zal het achterwiel gaan wobbelen, mogelijk met een crash tot gevolg.

Het probleem met de losse spaken werd op 18 september ontdekt bij onderhoud van een pers-demo, waarna de leverancier van het achterwiel door MV Agusta werd geïnformeerd. In oktober werd vervolgens opnieuw tijdens onderhoud bij een dealer in Chili en in Italië hetzelfde probleem geconstateerd, waarna op basis van feedback van de leverancier tot een wereldwijde recall is besloten. 

Onderzoek bij de toeleverancier heeft uitgewezen dat de oppervlaktebehandeling van de ogen waar de spaken van het achterwiel aan worden bevestigd niet conform specificatie is geweest, waardoor het vereiste aanhaalmoment niet toereikend blijkt te zijn en de spaken dus los kunnen raken. 

De terugroepactie betreft alle Brutale 800 Dragster RR'en die tussen 26 juni en 25 september 2017 zijn geproduceerd, van framenummer ZCGPFGNU6HV014005 tot ZCGPFGNU6HV014067. Getroffen eigenaren worden per e-mail geïnformeerd en verzocht een afspraak te maken bij de MV dealer, waar een nieuw achterwiel zal worden gemonteerd. Het nieuwe achterwiel is met groene verf gemarkeerd om het te kunnen onderscheiden van het defecte wiel.