Zoeken

BMW roept K 1600 terug om mogelijk probleem versnellingsbak

4 oktober 2019
BMW Motorrad heeft een terugroepactie uitgerold voor alle K 1600 modellen die tussen september 2016 en september 2019 zijn geproduceerd. De schakelvork van de versnellingsbak kan mogelijk beschadigen, waardoor twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden ingeschakeld.

Het komt niet vaak voor dat we zelf door de importeur over een terugroepactie worden geïnformeerd, maar om er zeker van te zijn dat echt alle getroffen motorrijders worden bereikt heeft BMW Motorrad dat ditmaal wél gedaan. 

Specifiek gaat het om de modellen K 1600 GT (OF01/OF11), K 1600 GTL (OF02/OF12), K 1600 Bagger (OF51/OF53) en K 1600 Grand America (OF51/OF53), geproduceerd tussen september 2016 en september 2019, die nu terug worden geroepen.

Tijdens een routine kwaliteitscontrole heeft BMW Motorrad ontdekt dat in enkele gevallen een beschadiging van de schakelvork (gaffel) / schakelring / tandwiel kan optreden. 

Hierdoor wordt de functionaliteit van de versnellingsbak aangetast, omdat dan twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden ingeschakeld. In dat geval kan een kritieke rijsituatie niet worden uitgesloten.

BMW Motorrad heeft daarom besloten de bovengenoemde motorfietsen terug te roepen en de versnellingsbak aan te passen. In Nederland gaat het volgens BMW Motorrad om 462 motorfietsen. 

De eigenaren van de betrokken motorfietsen worden door BMW Motorrad op de hoogte gebracht, maar om er zeker van de zijn dat echt iedereen is geïnformeerd heeft de importeur zich ook tot de pers gericht. Deze veiligheidsrecall is uiteraard zonder kosten voor de klant.