Zoeken

wereldwijde recall Aprilia RSV4

25 januari 2010

Chef motorblokken zal zich het jaar 2010 heel anders hebben voorgesteld bij Aprilia. Werd de introductie van de RSV4R uitgesteld nadat 5 motorblokken tijdens die launch de geest hadden gegeven, gaat Aprilia nu van een bepaalde productieserie alle motorblokken vervangen.

Aprilia_RSV4_Factory.jpg

Hoewel het volgens Aprilia slechts om een beperkt aantal RSV4 motoren gaat, vallen alle in Amerika verkochte modellen onder de recall. Aprilia heeft niet gespecificeerd of het de RSV4R of RSV4 Factory betreft, maar beide modellen worden door hetzelfde motorblok aangedreven.

Tijdens testwerkzaamheden ontdekte Aprilia dat een kleine badge motoren die in een bepaalde periode zijn geproduceerd een onderdeel kunnen bevatten wat niet aan de fabrieksstandaard voldoet. Welk onderdeel het hier betreft heeft Aprilia niet bekend gemaakt, wel dat het niet-conforme onderdeel zou kunnen resulteren in een "onacceptabel risico tot toekomstige motorschade."

Tot op heden zijn er geen garantieclaims geweest betreffende het gewraakte probleem, maar Aprilia heeft besloten zeker op zeker te willen spelen. Volgens een woordvoerder van Aprilia Benelux importeur Moto Tricolore zijn alleen in België vier motorfietsen verkocht uit die desbetreffende serie.

Tijdens de lancering van de RSV4R bleek het een foutieve drijfstang te zijn geweest die verantwoordelijk was voor alle ellende, het zou interessant zijn te weten of deze recall is gerelateerd aan datzelfde probleem.