Zoeken

Continental roept wereldwijd 1.700 achterbanden voor 1800 GoldWing terug

24 januari 2013
Continental roept de speciaal voor de Honda GoldWing 1800 ontwikkelde ContiMotion in de maat 180/60 R 16 M/C 74H terug. Volgens Continental is uit praktijkervaringen gebleken dat onder bepaalde omstandigheden de achterband een onregelmatig slijtagepatroon en/of profielscheuren kan vertonen.

 Honda conti

Continental roept eigenaren van een Honda Goldwing 1800 waarbij de ContiMotion achterband in de maat 180/60 R16 M/C 74H is gemonteerd op om zich te melden bij de dealer of de bandenspecialist. Uit praktijkervaringen is gebleken dat bij overbelasting en/of te lage bandenspanning de 180/60 HR 16 ContiMotion achterband een onregelmatig slijtagepatroon en/of profielscheuren kan vertonen. In een enkel geval kan de staalgordel daardoor omhoog komen waardoor drukverlies kan ontstaan.

Voor zover bekend hebben zich hierdoor geen ongevallen voorgedaan. Omdat veiligheid topprioriteit heeft bij Continental, zet de bandenfabrikant vrijwillig de terugroepactie in gang. Betrokken eigenaren krijgen gratis een nieuwe achterband. In de Benelux gaat het om enkele tientallen. Het merendeel van deze 180/60 HR 16 ContiMotion is verkocht in de VS.

De 1.700 banden die Continental wereldwijd terugroept, zijn in 2011 en 2012 verkocht via de vervangingsmarkt. Het merendeel is verkocht in VS, kleine aantallen van deze banden zijn in Europese markten verkocht. De banden in kwestie dragen de DOT-serienummers van H60LJJE5110 tot en met H60LJJE3811.

Continental is op 21 januari begonnen met het inlichten van nationale veiligheidsinstanties zoals de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in de VS. Bovendien is er op dit moment intensief overleg met motorspeciaalzaken en -groothandels om in contact te komen met klanten die de betreffende banden op hun motorfiets hebben gemonteerd. Zodra een eigenaar is gevonden, wordt er direct contact met hem/haar opgenomen. Daarbij worden alle details van de omruilactie verduidelijkt.

Consumenten die meer informatie wensen, kunnen daarvoor terecht op www.conti.nl/motorbandenomruil. Hier staat ook precies beschreven én geïllustreerd hoe de banden in kwestie kunnen worden geïdentificeerd.