Zoeken

Benelli failliet

27 juli 2016
Het zal waarschijnlijk niemand écht verrassen, maar de Italiaanse rechtbank heeft Benelli failliet verklaard. Benelli heeft het daar echter niet bij laten zitten en heeft bij de rechtbank in Ancona tegen de uitspraak bezwaar aangetekend.

Benelli Loencino

Geen merk dat de afgelopen decennia zo’n stormachtig bestaan heeft gehad als Benelli, dat meerdere keren op stervan na dood leek maar telkens wist te overleven. Met de overname door de Chinese Qianjiang Group moest het helemaal goed gaan komen met Benelli, maar ook dat bleek ijdele hoop. Nieuwe modellen werden nog wel gelanceerd, maar het hele salesnetwerk lag eigenlijk op z’n gat.

Doordat Benelli nog een openstaande rekening van € 120.000 bij WP Suspension had heeft de rechtbank nu het faillissement uitgesproken, ondanks dat moederbedrijf Qianjiang op het laatste moment aangaf het openstaande bedrag te willen betalen. Volgens de QJ Group staat Benelli er juist goed voor en is er genoeg geld om rekeningen te kunnen betalen.

Dat laat echter de vraag waarom Benelli de schulden zo hoog op heeft laten lopen, als er toch voldoende liquiditeit is, dat de rechtbank tot faillissement is overgegaan. QJ’s mooie woorden ten spijt leed Benelli de afgelopen jaren in werkelijkheid flink verlies.