Zoeken

Test: Honda CBR600RR vs Kawasaki ZX-6R

Pagina 2

5 juni 2007
Inhoudsopgave
Test: Honda CBR600RR vs Kawasaki ZX-6R
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Het is groen...

zx6r-cbr600rr_2_1_l.jpgZo kreeg de Kawasaki voor 2007 een flinke upgrade. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de machine werden grondig herzien. De Ninja oogt erg fris in zijn nieuwe jas. Vooral de veranderingen aan de voor- en achterkant vallen op. Het fruitige snuitje en sexy kontje zijn, geheel trendgevoelig, wat scherper gelijnd dan die van het vorige model en geef toe: het staat strak, zeker in Kawa-groen. Met name de nieuwe inlaat in het kuipwerk en de welgevormde koektrommel onder de buddyzit krijgen de handen op elkaar. Ook de koplampen zien er beter uit wat mij betreft, maar dat is persoonlijk.

Onderhuids ook de nodige veranderingen: het motorblok werd geheel nieuw ontworpen en draait maar om één ding: toeren draaien, toeren draaien en nóg meer toeren draaien. Het geheel nieuwe ultrahoogtoerenblok van de Ninja ZX-6R met gepolijste inlaatkanalen levert meer koppel in het middengebied dan zijn voorgangers. zx6r-cbr600rr_2_2_l.jpgHelaas is onderin de toerenteller niemand thuis. Voor een vlotte aftrap bij de verkeerslichten is een flinke dosis koppelingsslip nodig om er niet uitgetrokken te worden door een Fiat Punto, om maar eens een sprintmonster te noemen. En…

Leon: Karim, als ik je even mag onderbreken in je betoog: voordat we over het uiterlijk en rijeigenschappen gaan praten, wil ik toch eerst even met je naar de specificaties kijken. De oude RR-modellen van Honda hadden de naam tam te zijn in het middengebied en in de toptoerentallen geen kick te geven. Hierdoor verloor deze terrein ten opzichte van de andere merken en jij weet net zoals ik dat het 600cc-segment enorm populair is. Conclusie: Honda moest flink aan de bak.

zx6r-cbr600rr_2_3_l.jpg

zx6r-cbr600rr_2_4_l.jpg zx6r-cbr600rr_2_5_l.jpg
Bij de Honda werd het cockpitje slechts minimaal aangepast, bij de groene gifkikker was men waarschijnlijk door de voorraad achterlijke cockpitjes heen en kon nu eindelijk een fraai en goed afleesbaar exemplaar worden toegepast. Hulde.