Zoeken

Test: Honda CBR600RR vs Kawasaki ZX-6R

Test: Honda CBR600RR vs Kawasaki ZX-6R

5 juni 2007
Inhoudsopgave
Test: Honda CBR600RR vs Kawasaki ZX-6R
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Inleiding

zx6r-cbr600rr_1_1_l.jpg

Het is groen, krijst hysterisch en vliegt. Rara, wat is dat? De nieuwe Kawasaki ZX-6R natuurlijk! Okee, hij is een paar pondjes aangekomen en heeft minder cilinderinhoud dan zijn valsspelende en 636 cc metende voorganger, maar desondanks laat de groene schreeuwlelijk zich niet kennen. zx6r-cbr600rr_1_2_l.jpgScherper gelijnd dan ooit tevoren staat de briesende vechtebaas klaar voor een robbertje stoempen uitdelen. Op het circuit welteverstaan, want daar laat deze Aziatische tijger zich niet zomaar de ring uitboksen, zo blijkt al snel. Tegenstander: het eveneens volledig nieuw ontwikkelde, afgetrainde vedergewicht van Honda, de CBR600RR.

- Leon: - Met 15.000 toeren op de teller vol in de vijfde versnelling rij ik met de nagelnieuwe Honda CBR 600RR op het rechte stuk van circuit Zandvoort, hangend in het kielzog van mijn collega Karim Mostafi, die de nieuwe ZX-6R behoorlijk aan het uitmelken is. Het 150 meter-bord is in zicht en razendsnel besluit ik om mijn rempunt iets verder te leggen. zx6r-cbr600rr_1_3_l.jpgMet 260 kilometer per uur kom ik uit de slipstream van Karim, hij remt, ik rem net iets later en met uiterste stuurprecisie duw ik de RR bliksemsnel de Tarzanbocht in, net een paar meter voor Karim. Dié is binnen, dacht ik, maar helaas komt Karim me in de Hugenholtz binnendoor voorbijgezeild met zijn gifgroene monster, net weer even sneller en platter door de bocht....

- Karim: - Tja. Zo gaan die dingen. The game is on! 600 versus 600, groen versus blauw/wit, rijder tegen rijder. Wie zal deze strijd winnen? De ingenieurs van Honda en Kawasaki hebben niet stil gezeten achter de tekentafels in 2006, want na de succesnummers van Yamaha en Suzuki hadden de andere twee Japanse fabrikanten serieus huiswerk. Elke twee jaar wordt er een nieuwe supersport geintroduceerd en elk jaar worden de machines wel op punten aangepast.

zx6r-cbr600rr_1_4_l.jpg

Tekst: Leon Nap, Karim Mostafi
Foto"s: Vincent Burger, Ad Kievit