Zoeken

Test: BMW K1200R Sport

Pagina 5

11 juli 2007
Inhoudsopgave
Test: BMW K1200R Sport
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Conclusie

IMG_5303Large.jpg

Als we eerlijk zijn is RSport exact wat het op de Intermot al leek: een R met een jasje en dus eigenlijk weinig nieuws. En nog eens matigjes afgewerkt ook; met die holle kuip. Daar had best een kapje aan de binnenkant gemogen, of een boterhamvakje. Het is niet dat je ‘m gratis krijgt of zo.

Los daarvan is het natuurlijk, zoals eerder al gezegd, niet eens zo gek. Het is weer het oude liedje; net zoals S en R van inmiddels drie jaar geleden is ook RSport typisch BMW en dus gebouwd als een huis. Of dat huis nou op palen in de branding staat te wiegen of met de hand is uitgehakt uit een massieve rots zal ‘m worst wezen, comfortabel wordt het wel.

Dat is nou het vervelende van een goed concept; je komt er zo moeilijk overheen. Vraag het maar na: een goed debuutalbum opent vele deuren, maar schept ook een imago en verwachtingen, waar nog regelmatig niet aan voldaan kan worden bij de opvolger. Dan mogen we nog blij zijn dat K zijn succes prolongeert. Misschien geen verrassende vernieuwing, maar hooghouden van de lat is ook een zeer knappe prestatie.

IMG_5614Large.jpg
Niet leuk? Je trekt zo met je mondhoeken?