Zoeken

LCVM bergtraining, bochten rijden op niveau.

Pagina 5

23 september 2008
Inhoudsopgave
LCVM bergtraining, bochten rijden op niveau.
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Conclusie

Tijdens haarspeldbochten rijden breng je theorie in praktijk.

Dat ik een goed motorweekend achter de rug heb moge duidelijk zijn. De Aprilia Tuono heeft zich weer bewezen. Ondanks zijn rukkerige eerste versnelling is deze motor gewoon gemaakt voor dit werk. Het vermogen en vooral het koppel zorgen voor een continue smile van oor tot oor. Maar wat het belangrijkste is, is dat ik het gevoel heb in slechts 3 dagen een betere motorrijder te zijn geworden. De combinatie tussen de theorie en de praktijk hebben effect, niet alleen op het rijplezier, maar ook op de veiligheid. Tijdens de bergtraining leer je jezelf te allen tijde goed te positioneren op de weg, waardoor je niet alleen een beter overzicht krijgt over een bocht, maar waardoor tegenliggers je ook eerder zullen zien. Hierdoor creëer je een marge waardoor je ook op de openbare weg ruimte krijgt om te experimenteren met je rijstijl. Wat bevalt mij het best? Meehangen, tegensturen, doorkantelen? Tijdens de training krijg je ruim te tijd hier achter te komen.

Vooral de laatste 2 dagen van de cursus hebben er toe bijgedragen dat ik mijzelf een betere motorrijder kan noemen. Hoewel de groeprit op de eerste dag aardig is om mee te maken ging het in colonne rijden mij snel vervelen. Tegelijkertijd begrijp ik dat de organisatie een middel nodig heeft om te kunnen bepalen welk vlees zij in de kuip hebben. Als ik er echter voor zou kunnen kiezen zou ik de eerste dag gelijk in een klein groepje beginnen.

De training is een aanrader als je je rijvaardigheid naar een hoger niveau wil tillen.

Prijs / kwaliteit

Bij de bergtraining van het LCVM krijg je veel waar voor je geld. Natuurlijk ligt de prijs hoger dan een standaard rijvaardigheidstraining of zelfs een circuittraining. Maar waar je daar slechts een dag aan het rijden bent, krijg je bij de bergtraining tweeënhalve dag instructie en een omgeving om van te watertanden. Naast de training zit het hotel met een erg goed verzorgd volpension bij de prijs inbegrepen. Daar kan een dagje Lelystad niet tegenop. De bergtraining van het LCVM is ideaal voor degene die niet alleen beter wilt leren motorrijden, maar ook nog eens op zoek is naar een goed verzorgde minivakantie. Een echte aanrader.