Zoeken

LCVM bergtraining, bochten rijden op niveau.

LCVM bergtraining, bochten rijden op niveau.

23 september 2008
Inhoudsopgave
LCVM bergtraining, bochten rijden op niveau.
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

De praktijk

Na een flink aantal lessen gevolgd te hebben en je buidel is diep betast en uitgewrongen mag je met de nodige hartkloppingen beginnen met je (tegenwoordig 1e en 2e) praktijkexamen. Als deze succesvol is afgerond is het zover: je mag rijden. Zoveel, zover en waar je maar wilt. Maar, zeggen velen, pas als je de velbegeerde roze A behaalt hebt begint het leren pas echt. Echt leren motorrijden doe je door in de praktijk veel kilometers te maken.

Tweeënhalve dag praktijk...

Maar ook aan de rijstijl van mensen met 20.000 woon werk kilometers per jaar kan wat bijgeschaafd worden. Daar spelen een groeiend aantal organisaties op in. Denk bijvoorbeeld aan voortgezette rijopleidingen zoals de VRO van de KNMV. Maar ook CRT Holland richt zich met hun circuittrainingen op de straatrijder die zijn rijvaardigheid wil verbeteren. Toch, leren motorrijden op straat doe je op straat.

LCVM

Ook ik behoor tot de groeiende groep motorrijders die, eenmaal losgelaten op de openbare weg, wel eens zou willen weten waar ik mijn rijstijl kan bijschaven om het motorrijden leuker en veiliger te maken. Zoekend op internet kom ik uit op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Verhoogde Motorrijvaardigheid of gewoon het LCVM. Op de homepage word ik verwelkomd met de woorden “Motorrijden, veiliger, plezieriger” en een uitleg over een regiotraining. Ziet er interessant uit, maar mijn aandacht wordt echter getrokken door het woord bergtrainingen. Na op de knop gedrukt te hebben lees ik over meerdaagse bergtrainingen in de Italiaanse Dolomieten en het Duitse Taunus gebergte. Ziet er interessant uit, je rijvaardigheid verbeteren, niet op een grijs Nederlands industrieterrein, maar in een buitenlands bochtenparadijs. Ik denk er niet langer over na en boek een drie daagse training in het Duitse Taunus gebergte tijdens het pinksterweekend.

...in een bochtenparadijs.

Tekst: Thomas Reedijk
Foto's: LCVM