Zoeken

Test: Kawasaki Versys Traveller

4: Conclusie

22 juli 2008
Inhoudsopgave
Test: Kawasaki Versys Traveller
2: Veelzijdige reisgenoot
3: La douce France
4: Conclusie
5: Technische gegevens

Conclusie

Versys_Traveller_IMG_20512.jpg

Wat door journalisten wordt bejubeld, verkoopt voor geen meter. Een eeuwenoud gezegde dat – helaas – maar al te vaak bewaarheid is geworden. Tanend voorbeeld hiervan is Kawasaki’s Versys, Versys_Traveller_IMG_20460.jpghet antwoord van de groenen op het de afgelopen jaren immens populair geworden allroad segment. Iets wat ons tijdens ons uitstapje met de fiets in de Franse Alpen wederom pijnlijk duidelijk werd. Zo goed als de motor ons in die Franse Alpen wist te behagen, zo treurig is het in ons koude kikkerlandje nog steeds gesteld met de verkoopcijfers. Tenminste, afgezet tegen zijn directe concurrenten.

Of Kawasaki met deze `Traveller´ uitvoering een pakket in handen heeft dat het tij zal kunnen keren zal alleen de tijd ons leren. Aan het model zelf zal het niet liggen. Was de basisuitvoering al zondermeer een fijne fiets, deze `Traveller´ heeft nog even de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. De motor is zondermeer scherp geprijsd, bijzonder licht (de lichtste in zijn klasse) en wendbaar, voorzien van mooie en goede veerelementen, beschikt over een potente tweecilinder en heeft in deze Belgische uitvoering ook nog eens riante kofferruimte, een heerlijk zadel en vario windscherm dat je stukken beter uit de wind houdt. En is ook nog eens in twee frisse nieuwe kleuren leverbaar. Niet eerder met zoveel plezier onder de meest uiteenlopende (weers)omstandigheden de Franse bergwegen onveilig kunnen maken als met deze Versys Traveller.

Versys_Traveller_IMG_20457.jpg

Wat mot je nou, met je 'nou wil ik een stukje". Wat denk je zelf? 

Vraag is alleen of de Nederlandse motorrijder het lef zal hebben om zijn geliefde – maar o-zo saaie – boerenkool met worst in te ruilen voor deze lekker pittige Chicken Curry. Als iemand een goede Indiër weet te zitten houden wij ons in ieder geval warm aanbevolen.

  • Alleskunner, hoge funfactor, potente tweecilinder

  • Remmend de bocht in, stationaire loop bij koude start, die koplamp...