Zoeken

Test: Suzuki Burgman 400 AZ Limited

Conclusie

4 januari 2010
Inhoudsopgave
Test: Suzuki Burgman 400 AZ Limited
Rendez Vous
You sexy Thing
Conclusie
Technische gegevens

Suzuki Burgman 400 AZ

Met de Burgman 400 AZ Limited heeft Suzuki een behoorlijk alternatief voor de duurdere 650 Executive op de markt gezet. De motor beschikt over voldoende vermogen (en dus topsnelheid) om dagelijks lange (forens)afstanden op de snelweg te overbruggen, Suzuki Burgman 400 AZen is lichtvoetig genoeg om vliegensvlug tussen het file- of drukke stadsverkeer te laveren. En is daarmee een perfect compromis tussen een wendbare 200 en een comfortabele 650.

Tel daar het uitgebreide accessoirepakket met onder andere handkappen en handvatverwarming, de vele opbergvakken én zijn scherpe prijsstelling van € 8.299,- bij op en wij kunnen niet bedenken waarom het geen verkooptopper zou kunnen worden. Nu alleen nog een setje winterbanden zien te scoren...

  • handvatverwarming, afwerking, comfort
  • windruis, opbergruimte onder zadel, verbruik

Suzuki Burgman 400 AZVerbruik

Motorscooters staan bekend om hun gunstig brandstofverbruik. Hoewel ook deze Burgman 400 vele malen zuiniger was dan de gemiddelde motorfiets, viel het verbruik ons ditmaal toch behoorlijk tegen. Gemiddeld kwamen we 21,8 kilometer ver met 1 liter Euro loodvrij, en dat is toch stukken minder dan wat de andere kandidaten uit het 400cc scootersegment dit jaar wisten te realiseren.

Pluspunt was wel dat het verbruik zo constant was als een Zwitsers uurwerk, weer of geen weer.

Minimaal verbruik: 1:22
Maximaal verbruik: 1:21,5
Gemiddeld verbruik: 1:21,8