Zoeken

Kawasaki Ninja 300 vs Z300, wat mag het worden?

Conclusie

13 juni 2016

Kawasaki Z300 versus Ninja 300
Eh ja... soms komt die golf wel ineens heel erg plots, heel erg dichtbij

Dus wat krijgt nu onze voorkeur? Denk toch nog steeds de Z; de voordelen van de Ninja zijn te klein om daar verandering in te brengen, de nadelen… welke nadelen? Met zes tegen zes over een circuit knallen is niet alleen het beste idee by fKawasaki Ninja 300Welke je ook kiest, één ding is zekerar om te doen met deze machines, waarbij het meer ligt aan rijder dan aan motor welke kortere rondetijden draait en daarbij is de Z300 op de openbare weg net even wat eh… leuker. Want daar gaat het echt honderd procent om.

Beide motoren hebben identiek evenveel praktisch nut, beide kunnen een bagagerol meenemen –op dezelfde manier- beide zijn even groot, even zwaar en even sterk. Wil je lange stukken snelweg rijden dan is de kuip misschien een uitkomst, maar de zithouding van de Z300 is dat ook en dat telt even zwaar. Zou je eventueel alleen nog aan een compromis kunnen denken in de vorm van een Z300 met een ruitje, maar waarom zou je? En wie hou je voor de gek? Dit is geen dikke toerfiets, dus moet je ook niet doen alsof. Maar dat is onze mening.

Met beide motoren is het fun niveau, waar je ook bent, van ongekende hoogte. Of je je nou op een bergpaadje langs een rotswand bevindt, tussen veel stilstaand verkeer door laveert, een ruime en weidse polderweg of een circuitje, een 300cc twin is vooral heel erg léuk. En daarom blijft het hierbij, wij zijn nog even een ommetje maken.

Kawasaki Z300
NNNNNNNnnnnnnnnnnnjeeeooowwwwwwwww......