Zoeken

Vergelijk: Kawasaki Ninja H2 en Yamaha R1M

Conclusie

14 juli 2015
Inhoudsopgave
Vergelijk: Kawasaki Ninja H2 en Yamaha R1M
Duim omhoog
Kanonnen voor de straat
Creg ny Baa
Mountain course
Conclusie
Technische gegevens

Kawasaki H2 versus Yamaha R1M

Heeft het eigenlijk wel zin om twee fietsen met elkaar te vergelijken die niet alleen mijlenver uit elkaar staan, maar bovendien geeneens leverbaar zijn? Misschien niet voor de consument die op zoek isnKawasaki H2aar een nieuwe fiets, maar sommige dingen moeten gewoon niet zinnig zijn.

Als er één ding is dat vijf dagen Isle of Man ons heeft geleerd dan is het dat supersports bij lange na nog niet uitgestorven zijn. We wonen gewoon in het verkeerde land om nog van dit geweldige ras te kunnen genieten. De Ninja H2 is zonder twijfel de beste blikvanger van dit moment en niet alleen daarom de beste keus voor op straat: het sterke koppel onderin en de comfortabele zit hebben daar een gelijkwaardig steentje aan bijgedragen. Op de R1M is het wat dat betreft bij gewoon toeren het meeste afzien: de eerste versnelling is giga-lang en de kont-omhoog-polsen-omlaag zit is alles behalve comfortabel, maar dat is ‘m allemaal vergeven zodra je in Douglas voet aan wal zet en de R1M kunt benutten waarvoor ‘ie is bedoeld: zonder restricties.

Als wij zouden moeten kiezen dan wisten wij het wel, dan namen we ze alle twee: de H2 om de blits te maken op straat en de R1M voor de snelste rondetijd op het circuit. Hoewel we het volgend jaar de Isle of Man TT desnoods nog op een VanVan zouden doen.

Yamaha R1M
Knijp me nog maar een paar keer, ik wil wel weten dat dit echt gebeurt. Gelukkig hebben we de foto's nog!