Zoeken

Dood Simoncelli grote schok MotoGP paddock

Quotes van rijders

24 oktober 2011
Inhoudsopgave
Dood Simoncelli grote schok MotoGP paddock
Quotes van teams
Quotes van rijders
Ciao Super Sic

Shuhei Nakamoto, HRC vice-president:
Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen, ik kom woorden te kort. Marco was een zeer aardige man en een zeer getalenteerde rijder. Soms was ik ietwat hard voor hem, bijvoorbeeld na zijn eerste MotoGP podium in Brno toen ik tegen hem zei, "Gelukkig podium!" en hij heel erg boos was, maar ik wilde hem motiveren omdat ik wist dat hij tot veel meer in staat was. Ik was aan het denken dat wanneer hij zijn eerste race zou hebben gewonnen, dat we in staat waren geweest dit samen te vieren. Nu wil ik alleen nog zeggen dank je Marco, voor wat je mij hebt gegeven, en mijn diepste medeleven te betuigen aan zijn familie op dit treurige moment.

Dani Pedrosa:
In een tragedie als dit is er niet veel te zeggen. Ik wil alleen mijn medeleven betuigen aan zijn familie en alle mensen die van hem hielden. Ik was bij zijn vader en het enig wat we konden doen was elkaar omhelzen, niets anders is belangrijk. Het was een fataal ongeluk en iedereen in de paddock verkeert in shock. Vaak vergeten we zelf hoe gevaarlijk deze sport kan zijn en als je op je weg mensen verliest dan heeft niets nog enige betekenis. Het is duidelijk dat we allemaal doen wat we leuk vinden en waar we van houden, maar op dagen als dit is dat allemaal niet belangrijk.

Andrea Dovizioso:
Onder deze omstandigheden lijken woorden niet geschikt te zijn. Ik denk aan Marco's familie en alle mensen om hem heen, zijn vader en moeder in het bijzonder. Ik heb ook een kind en wat vandaag is gebeurd is de moeilijkste situatie die je kunt bedenken. Ik heb de beelden gezien en ben geschokt. In een wedstrijd vecht je hard en onheil is vaak om de hoek. Marco was een sterke rijder en hij pushte altijd hard. We hebben samen geracet sinds we kleine kinderen waren. Ik zag hem altijd tot het uiterste pushen, hij crashte vaak, maar altijd zonder ernstige blessures, hij leek onaantastbaar. Wat vandaag is gebeurd lijkt onmogelijk.

Casey Stoner:
Ik ben zo geschokt en verdrietig om het verlies van Marco. Als zoiets als dit gebeurt dan wordt je er aan herinnerd hoe kostbaar het leven is, ik voel me ziek van binnen. Het enige wat ik kan zeggen is hoe erg ik het vind voor Marco's hele familie. Ik kan me niet voorstellen wat zij op dit moment allemaal doormaken en mijn gedachten en wensen gaan op dit moment naar hen uit. Ik hoop dat ze allen dicht bij elkaar blijven en elkaar door dit tragedie heen kunnen helpen.

Hector Barbera:
Ik ben geschokt. We zijn allemaal motorrijders en zijn ons bewust van de risico's bij wat we doen, maar we weten ook dat elke dag meer en meer naar onze veiligheid wordt gekeken door de organisatoren. De afgelopen jaren hebben we veel werk zien verricht om ons werk nog veiliger te maken. Ondanks dit zijn er momenten waarbij ongeluk kan leiden tot tragedie - en we zagen dit vandaag bij Marco Simoncelli gebeuren. Vandaag is een zware dag voor de motorsport. We hebben een grote tegenstander verloren, en ik zal Marco herinneren als groot rivaal waarmee ik in het verleden enkele fantastische gevechten had.

Jorge Martinez 'Aspar':
Wat vandaag is gebeurd is immens triest. Het moet worden gezegd dat op elke vrijdag voorafgaand aan een Grand Prix de veiligheidscommissie om 5 uur 's middags vergadert om veiligheidszaken op alle Grand Prix ciruits te evalueren. Marco verloor de voorkant van de machine en probeerde een crash te voorkomen, maar de machine nam hem onfortuinlijk mee naar binnen op het moment dat Edwards en Valentino er aan kwamen. Er was niets wat zij konden doen om hem te ontwijken. Vandaag is een enorm trieste dat voor de hele paddock en voor iedereen die van motorsport houdt.

Ben Spies (via Twitter):
Super Sic rust zacht...

Jorge Lorenzo (via Twitter):
Ik weet niet wat ik op een dag als deze moet zeggen... alleen zal je zult worden gemist. Rust in vrede Marco.

Toni Elias (in een interview):
Er is niets wat ik kan zeggen... Marco was een uniek persoon - en boven al, hij was een goede gast."

Nicky Hayden (via Twitter):
Soms maakt het leven gewoon geen zin... RIP #58 je was een ster op en buiten de baan we zullen je allemaal gaan missen.

Cal Crutchlow (via Twitter):
RIP Marco Simoncelli! Een geweldige rijder en een allround aardige gast. Mijn gedachten gaan uit naar zijn hele familie en vrienden. Ik zal vandaag nooit vergeten...#58

Cal Crutchlow (later via Twitter):
De afgelopen nacht niet goed kunnen slapen! Vroeg opgestaan en kan nu nog steeds niet geloven wat gisteren is gebeurd. Het lijkt allemaal vaag.. een echt goede gast #58

Alvaro Bautista (via Twitter):
zonder woorden... RIP #58

Alvaro Bautista (later via Twitter):
SIC was 1 geweldige coureur en allen zullen hem missen. Veel steun aan zijn familie en vrienden #58.

Andrea Iannone (Moto2 coureur):
Dit is een verschikkelijke dag voor de MotoGP familie. We verliezen een vriend, een groot rijder met wie veel van ons Italianen hun carrière in de automotive wereld zijn begonnen. Het spijt me en ik denk niet dat ik de juiste woorden kan vinden om mijn pijn uit te drukken. Ik sta erg dicht bij zijn familie en het hele team. Mark, we zullen je niet vergeten.

Zowel Colin Edwards als Valentino Rossi, die beide bij de crash met Simoncelli waren betrokken, waren na afloop te geëmotioneerd om te kunnen reageren. Vandaag kwam Rossi via Twitter met een eerste reactie, evenals zijn manager Davide Brivio die via Twitter geruchten ontkrachtte dat Rossi zou stoppen met racen.

Valentino Rossi (via Twitter):
Sic was voor mij als een jongste broer. Zo sterk op de baan en zo aardig in het normale leven. Ik zal hem erg gaan missen.

Davide Brivio (via Twitter):
Veel vragen over Vale stoppen met racen. Dit [is] absoluut [niet] waar en het spijt me dit zelfs uit te moeten leggen...