Zoeken

Presentatie Ducati Desmosedici RR

Pagina 2

5 augustus 2006
Inhoudsopgave
Presentatie Ducati Desmosedici RR
Pagina 2
Pagina 3

...het doek er af

Ducati_Desmosedici_2_1.jpg 

Ducati_Desmosedici_2_2.jpgDit is wellicht voorlopig het meest begeerde neusje van motorland: Mag ook wel, want voor een kleine 65.000 euro zul je ze niet al te vaak zien. Er worden exact zoveel gemaakt als er besteld worden, dus verwacht niet dat je er snel een tegen korting aan zult treffen.... Met een productie van wel vier per dag is de lijst gestaag groeiende, waarbij 999R-eigenaren - mits vóór het einde van deze maand een bestelling geplaatst - een kleine voorrang krijgen. De motor zelf is precies een zo exact mogelijke kopie van de racer. Geen enkel compromis mocht gedaan worden wat betreft uitrusting of enig comfortgerichte aanpassing, zolang het niet op Capirossi"s fiets zit. Maar wat er wél op zit, moest dus óók op de straatlegale RR komen....en dat is nogal wat.

Ducati_Desmosedici_2_3.jpg
Ook het dashboard is een exacte kopie van "het echte werk", behalve misschien het indicatielampje voor de knipperlichten....Snelverstelling van de hendels (bovenop de stuurhelft) is uiteraard ook standaard. Wat
ni­et eigenlijk...

Ducati_Desmosedici_2_4.jpg
Goed, een consessie: de verlichting. Maar ook deze is zo eenvoudig mogelijk gehouden, en met de kleine lenslampjes blijft van de oorspronkelijke uitstraling nog meer dan vodoende over. Je zou haast zeggen dat de motor karakter heeft gekregen...enige gelijkenis met een zeebewoner kan niet ontzegd worden.

Ducati_Desmosedici_2_5.jpg

Viel ons ineens op: de ophanging van de voetsteunen (waar straks dus

straatvuil

aan komt...je moet er niet aan denken) zit gemonteerd aan..... helemaal niets lijkt het wel. Bij nader onderzoek blijkt het een zeer uitgekiende schetsplaat te betreffen, die van onder de nauwsluitende kuip meteen maar op zijn plaats houdt en van boven verdwijnt onder meer plaatwerk..waar zich uiteindelijk ook het subframe bevindt.