Zoeken

Harley-Davidson Battle of the Kings

H-D Brussels

19 januari 2017

Ronald Bernaerts  is een nieuwkomer in de motorwereld. Deze 45-jarige motorliefhebber nam na een lange managementcarrière de functie van manager van de concessie Brussel-Hoofdstad waar sinds november 2016. De beslissing om deel te nemen aan « The Battle of the Kings » werd dus vrij laat genomen. Het verdict viel tijdens de lunch die het team gewoonlijk samen nuttigt.

Zowel Ronald als het gehele team wilden gaan voor een project met een link naar de geschiedenis van het merk en de motor. Het ging de richting uit van een « old school »/Bobber stijl. Dit type gestripte motoren dook na de oorlog op. Een periode waarin de machines werden geassembleerd met wat er restte van de motoren die na het conflict werden achtergelaten. Het was al snel duidelijk dat de Forty-Eight Dark Custom de ideale basis zou vormen. Een motor die zijn naam ontleent aan het « peanut » reservoir uit 1948.

 

"We wilden verschillende knipogen maken naar de naam van de wedstrijd. De kroon werd de gemeenschappelijke noemer. Je vindt ze op de tankdop, als ventieldopje op de banden en in de tekening van de tank. Merk op dat de beschildering er eigenlijk geen is, want het gaat om een vinyllaag die op de originele lak werd geplaatst.

Dat laat niet alleen toe nog een stap terug te zetten, maar ook om de klant aan te bieden zijn eigen grafics op zijn motor aan te brengen," legt Ronald uit.

De brainstorming tussen mecaniciens, accessoirespecialisten en verkopers leidde tot het ontstaan van het project in twee à drie uur tijd. Eens de onderdelen waren aangekomen, nam de montage op zich twee dagen in beslag.

“We zijn zeker dat de gebruikte oplossingen om deze machine te maken ons zal toelaten een groot aantal klanten te interesseren. Zeker omdat de Forty Eight een machine is die alle klanten ombouwen”, zegt Ronald ons!

Volgende onderdelen werden aangewend: Racetuner en screaming eagle filter, zadel, complete kit motorbedekking, cilinderkop, carter transmissiepoelie, derby en handvaten van de RAIL-reeks. Bougiekabels sreaming eagle en kabelverleningen voor het stuur.