Zoeken

Bavaria City Racing

Pagina 2

24 augustus 2007
Inhoudsopgave
Bavaria City Racing
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

Rotterdam Wheelie Posse

IMG_7915RWP.jpg 

IMG_7881RWP.jpgEr waren weldegelijk motoren namelijk....en hoe. Het hele weekend (de vrijdag en zaterdag stonden in teken van het RaceSalon in Ahoy') was één grote climax van maanden oefenen, plannen en nogmaals oefenen voor de Rotterdam Wheelie Posse. Twee jaar lobbyen heeft het gekost, maar het resultaat mocht er zijn: tussen de Doornbossen, Coronels en Albers' door stonden daar toch zomaar vier Rotterdamse gasten met een slechte kledingkeuze op het programma. Het blijft knap.

"Sinds we zijn begonnen met stuntrijden is het onze droom om een show te geven in het centrum van onze eigen stad, en nu is het er eindelijk van gekomen! Ik herhaal het nog maar een paar keer voor mezelf want het lijkt nog steeds onecht," in Alex 'da Liks' Schuit zijn eigen woorden.. Tenminste, toen hij eindelijk weer verstaanbare woorden kon uitbrengen. Enige tijd vóór de demonstratie was het nog akelig stil in het RWP kamp...ieder met de helm op in zijn eigen wereld verzonken...

Eenmaal terug staat de groep er ietsje anders bij. "Schreeuwend naar elkaar en trillend van de adrenaline kwamen we het 'circuit' af. Wat een rush!"

IMG_8023RWP.jpg

IMG_8018RWP.jpgEen half miljoen mensen hebben net gezien hoe vier idioten uit Rotterdam hun eigen stad net op het voor- en achterwiel hebben doorkruist. Legaal welteverstaan! Het applaus van het publiek heeft nog nooit zo opzwepend gewerkt, het hele parcours hebben we binnen de geplande 8 minuten afgewerkt, met nog een minuut over voor mijn broertje om z'n band te laten klappen op de Willemsbrug. In een rookgordijn verlaat RWP het strijdtoneel, dat voor die 8 minuten van hun is geweest. "Met kramp in onze handen en het hart in de keel nog even op de foto met Balkie en Opstelten en natuurlijk nog enkele bevallige jongedames, dit vergeten we noooit meer."

IMG_8043RWP.jpgGesteund door live-televisie en het grote contrast tussende rest van het programma, kunnen de jongens rekenen op meer dan genoeg media-aandacht. Dat daar inderdaad een hand van burgemeester en Premier bij hoort, is slechts bijzaak. Belangrijker is dat het dus gelukt is een gaatje in het bijzondere wereldje van de autosport te openen. Dan moet je óf voorzien zijn van serieuze sponsoring, óf iets heel goeds te bieden hebben. Maar ook betekent het dat er kennelijk tóch vraag is naar tweewielig geweld, en dát geeft hoop. En daar gaat het uiteindelijk dan ook om: als het mogelijk is dat tweewielers op dergelijke positieve wijze in het oerconservatieve autowereldje binnen kunnen komen, dan verdient dat alle aandacht en hulp die het krijgen kan. Als dat betekent dat uw verslaggever zich de hele dag tussen diezelfde mensen dient te begeven, dan zij dat zo: het is voor een goed doel.

O, en er was nog iets...

IMG_8056RWP.jpg