Zoeken

Vergelijk: XSR700 vs Scrambler vs Thruxton R

Hippe kippen. Er lijken er meer rond te lopen dan ooit tevoren. Door hun baard – het nektapijt van de 21ste eeuw – heen, kakelen ze luider dan ooit. Maar schijn bedriegt. Tussen al het uiterlijk vertoon en excessieve gezichtsbeharing, lopen ook echte mannen. Die toevallig ook bebaard en getatoeëerd zijn. Maar ze houden wel van motorrijden en kunnen zelf hun ketting smeren. Sommigen kiezen voor motoren als verlengstuk van hun stijl. Daarom komen er steeds meer motoren op de markt die op de stijl van hipsters inspelen.

Test: Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress

Toen Piaggio eind 2013 de Moto Guzzi California 1400 lanceerde werd daarbij gesteld dat dit de aftrap was van een reeks nieuwe modellen om het Italiaanse merk – primair in de VS, maar ook daarbuiten – neer te zetten als alternatieve Europese Big-Twin voor Harley-Davidson en Indian. De laatste aanvulling op het platform is de MGX-21 Flying Fortress, de eerste made-in-Italy bagger.

Test: Ducati Cafe Racer

Twee jaar na de lancering van de Scrambler heeft Ducati de retro-klassieke familie met de Café Racer uitgebreid. In de achtertuin van de Ducati fabriek maakten we kennis met de hipste telg van de Scrambler familie.

Test: Kawasaki Z familie

Wat Zou je kieZen als je een motor Zoekt voor een bepaald doel? Of liever, je wilt wel een beetje veelZijdigheid en de wederhelft moet het er mee eens Zijn, dus pak je eh… een naked bike. Maar je wilt ook wel een beetje sportief kunnen rijden, dus Zoek je een motor met een beetje sportieve aspiraties. Nou is daar keus genoeg in, dus helemaal sluitend is je rekensommetje nog niet. Je weet wel wat je wilt, maar nog niet wat daar nou het allerleukst voor is. Dan kun je blijven twijfelen of de knoop doorhakken, of… je neemt de hele waaier mee en probeert Ze één voor één.

Test: Harley-Davidson Street Rod

In vijf jaar tijd moet de klantenkring wereldwijd met 2 miljoen motorrijders worden uitgebreid en om dat te realiseren is Harley-Davidson is een nieuwe weg ingeslagen. Het eerste bewijs is de nieuwe Street Rod, die in het prachtige berglandschap boven Marbella in Spanje werd gepresenteerd als een echte Milwaukee Monster.