Zoeken

Test: Kawasaki Ninja 650 Touring

De Supersport is dood, lang leve de Supersport was onze conclusie begin dit jaar na de presentatie van de Ninja 650, die zich in de Spaanse Sierra Nevada als een lichtgewicht (supersport) pretpakket had ontpopt. Dat we de fiets daarmee misschien wel te kort hebben gedaan bleek in de heuvelachtige omgeving van Nassau, waar de Ninja 650 liet zien veel meer dan alleen dat in z’n mars te hebben.

Test: MASH Family Side

Zijspanrijden is altijd iets voor de niche geweest, niet in de laatste plaats omdat een van zijspan voorziene motorfiets je een aardige rib uit je lijf kost. Met de komst van de Family Side heeft het Franse MASH daar verandering in aangebracht. Op de altijd mooie en glooiende Sallandse Heuvelrug leerden we al snel dat zijspanrijden knetterleuk kan zijn.

Dirt Quake: Zwarte Cross voor Flat track racen

Sinds het prille begin is Harley-Davidson verbonden met de racerij, weet Steve van Harley-Davidson UK ons te vertellen als we bij de Adrian Flux Arena in King’s Lynn zijn gearriveerd voor de zesde editie van Dirt Quake, een Flat track event dat wat raceklassen betreft een hoog Zwarte Cross gehalte heeft. Hier mogen wij morgen aantreden in de Harley-Davidson klasse op een Street Rod, maar als vlak voor m’n ogen in de avondrace drie motoren in de eerste bocht keihard tegen de boarding gaan begin ik serieus te twijfelen of dit wel zo’n goed idee is geweest.

Test: Ducati SuperSport S

Een motor om doordeweeks dagelijks mee naar je werk te gaan, er ’s weekends mee op uit te gaan en af en toe een circuitdag mee te pikken, dat is volgens Ducati in een Notendop de nieuwe SuperSport, maar als ik de motor heb opgehaald voelt het als ‘nu even niet.’ Mijn eerste kennismaking met de SuperSport S had ik heel anders voorgesteld, maar na wat sleutelwerk wordt de valse start door de Italiaan meer dan goedgemaakt.

Test: BMW HP4 RACE

Al meer dan drie decennia heeft BMW constant het voortouw genomen voor wat betreft innovatieve engineering op twee wielen – denk ABS, Telelever, Paralever, Duolever, C-Evolution, K100/K75 ‘Flying Brick’ en nog veel meer. Maar met de waanzinnig gave en supersterke HP4 RACE hebben de Duitsers nu voor het eerst een carbonfiber rijwielgedeelte toegepast.