Zoeken

Scott Deroue ook in 2018 bij MTM Kawasaki

16 oktober 2017
In de wandelgangen werd hij al aan de Moto2 gelinkt, maar Scott Deroue blijft het komende seizoen in het WK Supersport 300 actief. De coureur uit Nijkerkerveen heeft hiertoe zijn contract met het MTM Kawasaki Team verlengd.

Scott Deroue leek dit jaar voor een sensatie te gaan zorgen door het allereerste WK Supersport 300 op naam te schrijven, de nieuwe instap raceklasse van het WK Superbike dat wat startveld betreft voor meer dan de helft door Yamaha werd gedomineerd. 

Na een zeer goede wintertest schreef Deroue de eerste twee wedstrijden op naam, maar daarna kwamen Yamaha en Honda op dreef en werd het voor de Kawasaki Ninja 300 een heel stuk lastiger. 

Tot aan de Lausitzring hield Deroue echter wel de leiding in het kampioenschap, maar werd in Duitsland uit de uitslag geschrapt omdat bij de technische controle onrechtmatigheden aan de achterbrug waren geconstateerd.

Ondanks dat Deroue met meerdere teams in gesprek was, heeft hij voor 2018 wederom gekozen voor het MTM Kawasaki Racing Team van onze Zuiderbuur Ludo van der Veken. 



Scott Deroue:
“Ik voel me ongelooflijk goed op de Kawasaki Ninja 300 en MTM Kawasaki voelt als een tweede thuis. De zekerheid van deze verlenging geeft me rust en maakt het makkelijker om me volledig op het racen te focussen. Ik ben dan ook vastberaden om komend seizoen de wereldtitel te veroveren!"

Ludo van der Veken (Team Manager MTM):
“We zijn erg blij en trots om Scott ook komend seizoen in ons team te hebben. De resultaten die hij afgelopen seizoen heeft laten zien zijn meer dan indrukwekkend en geven ons het vertrouwen om ook in 2018 weer voor de hoogste trede van het podium te kunnen strijden.”


Deroue bezet momenteel de vierde plaats in de tussenstand van het WK Supersport 300 met slechts 5 punten achterstand op de nummer drie. Hij is dan ook vastberaden om in de laatste race van dit seizoen, die op 22 oktober in Jerez verreden zal worden, een mooi resultaat neer te zetten.

Wie in 2018 de teamgenoot van Scott Deroue in het MTM Kawasaki Team is nog niet bekend.