Zoeken

Petrucci crasht tijdens training motocross, mist derde ronde WSBK Assen

15 april 2024
Danilo Petrucci zal het komend weekend de derde ronde van het WorldSBK op het TT-circuit moeten missen. De Italiaan uit het Barni Spark Racing Team heeft zich tijdens een motorcross training lelijk geblesseerd. Petrucci wordt in Assen vervangen door Nicholas Spinelli, en hoopt voor de vierde ronde weer tijdig fit te zijn.

Bij de crash liep Petrucci een dubbele kaakfractuur op, waaraan hij al is geopereerd. Ook is hij al een operatie aan zijn rechter sleutelbeen ondergaan, en zou tot vandaag in het ziekenhuis verblijven. Vanwege die tweede ingreep zal zijn herstel langer zal duren en moet hij het komend weekend in Assen verstek laten gaan. 

Spinelli, die 20 races in het WK Supersport op zijn naam heeft staan waarin hij zeven top tien-klasseringen en één podium heeft behaald, stapt dit weekend in als vervanger van 'Petrux'. Spinelli is geen onbekende voor het team, omdat hij in 2022 voor hen het CIV-kampioenschap won in de 'next generation'-klasse. De 22-jarige Spinelli heeft geen Superbike-ervaring, maar hij is tweevoudig CIV Moto3-kampioen.

Danilo Petrucci: 
"Ik ben echt teleurgesteld over deze blessure. Ik was in topvorm, had het gevoel dat ik goede resultaten kon behalen en was nog harder aan het trainen. Ik had nog nooit een wedstrijd moeten overslaan door een motorcrossongeval, maar in Assen zal dat niet het geval zijn. Met de platen die ze hebben geplaatst, zou ik niet eens mijn helm op kunnen zetten. In overleg met de artsen hebben we besloten om ook het sleutelbeen te opereren. Ik wil er zijn voor de Misano-tests eind mei."