Zoeken

Stoner terug naar Ducati als testrijder en ambassadeur

23 november 2015
We schreven het enkele weken geleden al, maar nu is het officieel: Casey Stoner keert terug naar Ducati als ambassadeur van het merk en testrijder voor het Ducati MotoGP Team.

Stoner Motegi 2007

Met tien overwinningen in achttien wedstrijden bracht Casey Stoner Ducati in 2007 de felbegeerde wereldtitel in de MotoGP. Niet alleen won Stoner zelf het wereldkampioenschap, Ducati won dat jaar ook de constructeurstitel. In de periode 2007 tot 2010 won Stoner in totaal 23 wedstrijden voor het Italiaanse merk.

De inmiddels 30-jarige Australiër uit Southport, die door velen nog steeds worden gezien als een van de meest getalenteerde rijders ooit, wordt na vijf jaar voor HRC te hebben gewerkt nu ambassadeur voor de in Bologna gevestigde fabrikant. Als onderdeel van de overeenkomst zal Stoner aantreden op het 2016 WDW, dat van 1 tot 3 juli in Misano plaatsvindt. Daarnaast zal hij gaan deelnemen aan een aantal MotoGP testen van het Ducati Team volgend jaar.

Casey Stoner:
Het was een geweldig avontuur met HRC en de wereldtitel winnen in 2011 was ongetwijfeld een hoogtepunt. Ik heb in die periode veel vrienden gemaakt. Voor 2016 ben ik verheugd aan te kunnen kondigen dat ik deel ben van het Ducati team. Ik heb zo veel goede herinneringen aan de mensen waarmee ik heb gewerkt en het merk Ducati en de kans om daar weer voor te werken is iets bijzonders. Gigi Dall'Inga heeft een nieuwe aanpak met zich meegebracht en ik kijk er naar uit om het team en beide Andrea's zoveel als ik kan te assisteren. Het merk Ducati en de Ducati fans hebben zijn een belangrijk deel van mijn carriage en mijn leven uitgemaakt, en dus zal het geweldig zijn om weer samen verder te gaan en een nieuw hoofdstuk met dit iconisch merk te starten.

Claudio Domenicalli, CEO Ducati:
Stoner is altijd in de harten van Ducatisten gebleven en ik ben echt blij dat hij weer terug in onze familie is. Casey heeft een buitengewoon talent en met zijn ervaring zal hij Gigi en de beide Andrea's een belangrijke bijdrage kunnen leveren in de ontwikkeling van de Desmosedici MotoGP machine. Zijn aanwezigheid op het WDW 2016 zal een bijzonder cadeau zijn voor alle Ducati fans, die eindelijk in staat zullen zijn de kampioen te ontmoeten die in 2007 de wereldtitel naar Borgo Panigale bracht.