Zoeken

Stefan Bradl naar Forward Yamaha

6 augustus 2014
Stefan Bradl maakt het volgende seizoen de overstap naar het Forward Yamaha Team. De 24-jarige Duitser, die bij LCR Honda het veld heeft moeten ruimen voor Cal Crutchlow, wilde geen tweede viool spelen binnen het team.

Stefan Bradl LCR Honda MotoGP

Sinds z'n opstap naar de MotoGP zijn de resultaten van Stefan Bradl behoorlijk wisselvallig geweest. Het eerste seizoen behaalde Bradl in Assen met een vierde plaats zijn beste resultaat van het seizoen en behaalde in het tweede deel van het seizoen regelmatig een startplek op de tweede rij, wat door Honda met een factory-spec machine werd beloond.

Het afgelopen seizoen kwam echter niet het gehoopte resultaat. Bradl stond in Laguna Seca weliswaar op de pole position, maar alleen die wedstrijd wist hij op het podium te finishen. In het klassement kwam Bradl niet verder dan een zevende plaats. Desondanks kreeg Bradl ook voor 2014 factory-spec materiaal toegezegd.

Het 2014 seizoen verloopt tot op heden echter alles behalve perfect, waardoor Bradl na negen wedstrijden met slechts 56 punten op een negende plaats staat. Zijn beste resultaat was in Texas, waar hij vierde werd. De openingsrace in Qatar ging hij onderuit, in Mugello werd hij door Crutchlow gekatapulteerd en op de Sachsenring eindigde hij op een puntloze 16e plaats.

Namate het seizoen vorderde werd het Bradl meer en meer duidelijk dat het volgende seizoen voor hem geen plaats meer zou zijn binnen het LCR Honda Team. Honda had LCR teambaas Lucio Cecchinello al laten weten dat Bradl in 2015 niet meer op fabrieksmateriaal zou hoeven te rekenen, daarnaast was het team met verschillende coureurs (Jack Miller, Cal Crutchlow, Aleix Espargaro, Maverick Vinales) behalve Bradl zelf in gesprek.

Reden voor Bradl om eieren voor z'n geld te kiezen. De Duitse Moto2 wereldkampioen had bij LCR Honda kunnen blijven, maar had weinig vertrouwen in de RCV1000 klantenfiets. Bovendien hoopt Bradl dat de Forward Yamaha beter bij zijn rijstijl past. Wie binnen Forward Yamaha teamgenoot van Bradl wordt is nog niet bekend. Aleix Espargaro staat nog bij Forward onder contract, maar is voor 2015 zijn opties nog aan het afwegen.