Zoeken

Pol Espargaro langdurig uitgeschakeld

29 maart 2023
Pol Espargaro had zich zijn terugkeer naar RC16 absoluut anders voorgesteld. De Tech3 GASGAS coureur moet aan zijn kaak worden geopereerd, maar heeft een gecompliceerde blessure in zijn rug en zal daardoor een tijdje uit de running zijn.

Geen goede vooruitzichten voor Pol Espargaro. De 31-jarige coureur uit Granollers ging afgelopen vrijdag in de tweede training in bocht 10 onderuit en knalde op hoge snelheid in de bandenstapel, waarna hij tot twee maal toe door zijn RC16 machine werd geraakt.

Na eerst langs de baan te zijn gestabiliseerd werd Espargaro met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis van Faro gebracht, waar diverse blessures onder andere aan zijn kaak, rug werden geconstateerd. Op zondag werd hij naar het ziekenhuis van Barcelona overgebracht. 

Volgens Pols broer Aleix moet hij aan zijn kaak worden geopereerd en voegde daar aan toe dat hij ook verwondingen aan zijn rug, ribben en andere lichaamsdelen heeft opgelopen. "Het zal een langdurig herstel worden, maar het belangrijkste is dat hij kan herstellen", zei Aleix. 

"Hij wil morgen al weer op de machine zitten, maar dat zal niet gebeuren. Het belangrijkste is dat hij, omdat hij nog jong is, goed van de issue met zijn rug zal herstellen, omdat het een gecompliceerde verwonding is."

"Het lijkt alsof het allemaal iets minder is, maar hij heeft veel pijn. We zullen geduldig moeten zijn, het zal een landurig proces zijn. Het gaat goed met hem, hij is meer geanimeerd dan de eerste dagen. Ik ga nu rustiger en gelukkiger naar huis."