Zoeken

Pol Espargaro krijgt geen nieuw contract van Yamaha

2 juni 2016
Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het officieel. Pol Espargaro heeft geen nieuw contract gekregen bij Yamaha en verlaat daardoor aan het eind van het seizoen het Monster Yamaha Tech3 team, zo heeft het moederbedrijf vandaag bekend gemaakt.

Pol Espargaro

Tegenover de pers had Yamaha’s Lin Jarvis zich dit jaar al niet bepaald positief uitgelaten over de 2014 Moto2 wereldkampioen. Na een eerste gewenningsjaar had Jarvis dit jaar veel meer van Pol Espargaro verwacht, maar de verwachte groei bleef uit, waarmee zijn toekomst bij het Tech3 team eigenlijk meteen getekend was.

Yamaha ziet het Tech3 team als opmaat naar het Factory Team en is daarom continue op zoek naar jong talent. Zo heeft Tech3 al een tweejarig contract getekend met Jonas Folger en zijn ook de ogen gericht op Alex Rins, hoewel het Spaanse talent het liefst meteen een contract wil tekenen met een fabrieksteam.

Voor Pol Espargaro houdt het Yamaha MotoGP avontuur dus na twee jaar al weer op. Afgelopen jaar maakte de 24-jarige coureur zich nog onsterfelijk doo voor het eerst in bijna twintig jaar Yamaha de overwinning te geven in de prestigieuze 8 uren van Suzuka, na in de kwalificatie de R1 al op de pole position te hebben gezet. Ook dit jaar zal Pol Espargaro aantreden in de 8 uren van Suzuka, naast Katsuyuki Nakasuga en Alex Lowes.