Zoeken

MotoGP Misano:uitslag race

13 september 2015
Marc Marquez heeft de Grand Prix van San Marino, waar als gevolg van een korte regenbui tot twee maal toe van machine moest worden gewisseld, op naam geschreven en daarmee zijn achterstand in het kampioenschap verkleind. Bradley Smith en Scott Redding maakten het podium compleet. Rossi finishte op de vijfde plaats, maar bouwde zijn voorsprong op Jorge Lorenzo uit die op hoge snelheid onderuit ging.

Marc Marquez_Misano

Na twee dagen zonovergoten dagen zorgden dreigende regenwolken voor verwarring vlak voor de start van de MotoGP. De zesentwintig coureurs gingen op slicks van start, maar al in de eerste ronde begon het langzaam te regenen. Lorenzo en Marquez kwamen bij de start het beste weg, gevolgd door Rossi die in de eerste ronde eerst met Dani Pedrosa afrekenen moest.

Enkele ronden later zette de regen definitief in, waardoor het hele veld naar binnen moest. Lorenzo, Marquez en Rossi doken na zeven ronden gelijktijdig de pitstraat in, waarbij Rossi enkele seconden op z’n concurrenten verloor en de leiding kortstondig in handen van Andrea Dovizioso kwam.

Twee ronden later was de orde hersteld en voerde het illustere trio het veld weer aan. Lorenzo stond flink onder druk van Marquez, terwijl Rossi het beste met de kletsnatte condities omging en voor duizenden uitzinnige fans met rasse schreden op zijn twee concurrenten inliep. Halverwege de race ging Rossi Marquez voorbij, nam twee ronden later zelfs de leiding in de race en bouwde daarna een kleine voorsprong op zijn teamgenoot op.

De regen zette niet door, waardoor de baan weer snel droger werd en er opnieuw een pitstop moest worden gemaakt. Als eerste van dit trio dook Marquez met nog tien ronden te gaan als eerste de pits in en switchte naar zijn eerste fiets, Lorenzo leek te wachten totdat Rossi naar binnen zou gaan, maar terwijl Rossi op de baan bleef ging Lorenzo twee ronden later toch naar binnen.

Een ronde later ging het echter vreselijk mis en schoof Lorenzo met nog halfkoude banden op hoge snelheid van de baan en scoorde daarmee zijn eerste DNF van het seizoen en op dit circuit. Tot dit weekend was Lorenzo in Misano altijd op de eerste of tweede plaats geëindigd. Op dat moment was Rossi in de pits voor zijn switch naar slicks, maar had daarmee te lang gewacht en viel daardoor terug naar de vijfde plaats.

Met Rossi in de pits kwam de leiding voor het eerst in handen van Marc Marquez, die daarna geen fout meer maakte en de hegemonie van Yamaha op dit circuit wist te doorbreken en zijn eerste overwinning op dit circuit bijschreef. Misano was naast Motegi en Phillip Island een van de drie circuits waar hij nog geen MotoGP overwinning had gescoord.

De chaos die door de weersomstandigheden was ontstaan resulteerde in een opmerkelijk podium. Na twee pitstops lag Bradley Smith ineens op de tweede plaats, terwijl Loris Bas met Scott Redding in gevecht om de derde en laatste podiumplaats was. Terwijl de Marc VDS coureur na de eerste switch op regenbanden nog onderuit was gegaan. Redding was duidelijk de snellere van de twee, en scoorde daarmee zijn allereerste podium in de MotoGP.

MotoGP Misano, uitslag:

1 Marc MARQUEZ SPA Repsol Honda Team Honda 48'23.819
2 Bradley SMITH GBR Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 7.288
3 Scott REDDING GBR EG 0,0 Marc VDS Honda 18.793
4 Loris BAZ FRA Forward Racing Yamaha Forward 26.427
5 Valentino ROSSI ITA Movistar Yamaha MotoGP Yamaha 33.196
6 Danilo PETRUCCI ITA Octo Pramac Racing Ducati 35.087
7 Andrea IANNONE ITA Ducati Team Ducati 36.527
8 Andrea DOVIZIOSO ITA Ducati Team Ducati 37.434
9 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 39.516
10 Aleix ESPARGARO SPA Team SUZUKI ECSTAR Suzuki 39.692
11 Cal CRUTCHLOW GBR LCR Honda Honda 41.995
12 Jack MILLER AUS LCR Honda Honda 46.075
13 Mike DI MEGLIO FRA Avintia Racing Ducati 48.381
14 Maverick VIÑALES SPA Team SUZUKI ECSTAR Suzuki 52.325
15 Alvaro BAUTISTA SPA Aprilia Racing Team Gresini Aprilia 53.348
16 Stefan BRADL GER Aprilia Racing Team Gresini Aprilia 58.828
17 Nicky HAYDEN USA Aspar MotoGP Team Honda +1'02.649
18 Hector BARBERA SPA Avintia Racing Ducati +1'04.768
19 Eugene LAVERTY IRL Aspar MotoGP Team Honda +1'05.677
20 Claudio CORTI ITA Forward Racing Yamaha Forward 1 Lap
21 Karel ABRAHAM CZE AB Motoracing Honda 1 Lap
DNF
Pol ESPARGARO SPA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 2 Laps
Jorge LORENZO SPA Movistar Yamaha MotoGP Yamaha 8 Laps
Yonny HERNANDEZ COL Octo Pramac Racing Ducati 19 Laps
Alex DE ANGELIS RSM E-Motion IodaRacing Team ART 19 Laps
Michele PIRRO ITA Ducati Team Ducati 19 Laps

Tussenstand:

1 Valentino ROSSI Yamaha ITA 247
2 Jorge LORENZO Yamaha SPA 224
3 Marc MARQUEZ Honda SPA 184
4 Andrea IANNONE Ducati ITA 159
5 Bradley SMITH Yamaha GBR 135