Zoeken

Hafizh Syahrin naar Tech3 MotoGP

21 februari 2018
Hafizh Syahrin rijdt dit jaar voor Monster Yamaha Tech3 in de MotoGP. De 23-jarige coureur uit Maleisië vervangt binnen het Franse team Jonas Folger, die als gevolg van het vermoedelijke Epstein Barr virus dit seizoen een sabbatical heeft moeten nemen.

Nadat Folger een maand geleden aankondigde dit jaar niet te racen stond het Tech3 team voor de uitdaging op te elfder ure een vervanger te vinden. De eerste wintertest in Sepang werd een beroep gedaan op Yonny Hernandez, de tweede test afgelopen week in Thailand maakte Hafirzh Syahrin zijn debuut.

Binnen het team was men dusdanig onder de indruk van de progressie, de hoge motivatie en de uitzonderlijke leercurve van Syahrin tijdens die eerste driedaagse test in Buriram, Thailand, dat hem meteen een contract voor dit seizoen werd aangeboden. Syahrin is de eerste Maleisische coureur in de MotoGP.

Hervé Poncharal:
Ik ben blij aan te kunnen kondigen dat Hafizh Syahrin dit jaar de tweede rijder in het team is, naast Johann Zarco. Het is een moeilijke periode geweest nadat we van Jonas Folger vernamen dat hij dit jaar niet racet om volledig aan zijn herstel te kunnen werken. Het is een lang proces geweest om vervanging te vinden. In Sepang ontmoette ik Razlan Razali (CEO Sepang circuit, red.), we waren gewoon wat aan het kletsen en dat levert soms de beste resultaten op. Ik wil Razlan danken voor zijn passie, besmettelijke energie en betrokkenheid bij de MotoGP en de motorsport in het algemeen, plus zijn steun aan Hafizh Syahrin om naar de MotoGP op te klimmen.
We moesten alle mensen om ons heen ervan overtuigen dat hij een goede MotoGP coureur zal zijn. Om die reden moesten we hem een zware taak geven gedurende de driedaagse test in Thailand, maar hij leverde fantastisch werk en volbracht de missie. Yamaha was erg gelukkig met zijn performance en het hele Tech3 team was verheugd. Ik ben vereerd en trots om hem deze kans te geven en ik weet dat we geschiedenis schrijven. Het is namelijk voor het eerst dat een coureur uit Maleisië een vol seizoen uitkomt in de MotoGP, en we weten hoe populair de sport hier is.

Harizh Syahrin:
Ik ben ongelofelijk blij met het goede nieuws dat ik dit jaar bij het Monster Yamaha Tech3 Team ga rijden. Na drie zeer interessante en geweldige testdagen in Buriram, waar ik veel heb geleerd, wil ik mijn crew opnieuw danken. Met name Nico en Maxime, maar ook Johann en Laurent voor hun adviezen. Ik een korte tijd heb ik geleerd een MotoGP machine te rijden, wat voor mij nog steeds onvoorstelbaar is. Ik zal dit jaar mijn best doen en alles geven, Ik wil Hervé, Yamaha, Monster en het hele Tech3 team danken in mij te geloven en me deze geweldige kans te geven om een compleet seizoen MotoGP te rijden. Dank aan mijn familie, die me altijd hebben gesteund deze droom uit te laten komen, vooral mijn vader, en ook mijn fans en natuurlijk Razlan. Ik kijk uit naar de volgende test in Qatar waar ik nog meer gemotiveerd zal zijn. Ik kan niet wachten tot de start van het seizoen. Ik ben overweldigd.