Zoeken

Triumph 2024 Rocket 3: 182 pk Powercruiser

19 maart 2024
Met de lancering van de nieuwste generatie Rocket 3, de Rocket 3 Storm R en Rocket 3 GT, heeft Triumph een nieuwe dimensie gegeven aan de Powercruiser. Triumph claimt een topvermogen van 182 pk - 15 pk meer dan z'n voorganger - bij een recordbrekend koppel van maar liefst 225 Nm.

Twintig jaar nadat de eerste recordbrekende Rocket III de motorscene kwam binnengeknald als ultieme, gespierde roadster, hebben de Britten nu een nieuwe generatie onthuld, met betere prestaties en dito stuurgedrag, en een duistere kleurstelling. Hij krijgt zelfs een nieuwe naam, de Rocket 3 Storm, die z’n gespierde uiterlijk en spectaculaire rijervaring extra kracht bij moet zetten.

De ster van de show is ’s werelds grootste productiemotorblok met 2.458cc, die op de nieuwe Rocket 3 Storm R en GT maar liefst 15 pk aan piekvermogen wint, en nu 182 pk presteert bij 7.000 tpm. Het koppel is ook toegenomen met 4 Nm, waardoor het nieuwe blok piekt op 225 Nm, bij amper 4.000 tpm. Deze vlakke, rijke koppelcurve met maximaal koppel doorheen het middengebied zorgt voor een explosieve acceleratie en moeiteloze gasrespons in elke versnelling.

Het 16-inch achterwiel en 17-inch voorwiel van de Rocket zijn vernieuwd met een sportiever tienspaaks gegoten aluminium ontwerp, waardoor het onafgeveerde gewicht is verlaagd. Deze vermindering heeft een positief effect op de enertia en daarmee de stuurrespons tijdens het rijden, waardoor de Rocket nog wendbaarder wordt. Het sterke en lichtgewicht aluminium frame, dat het levenslicht zag in 2019, is opgebouwd uit gegoten en gesmede elementen voor een uitzonderlijke koppel-gewichtsverhouding.



Na het verkoopsucces van de recente speciale Rockets-edities met ‘blacked-out’ onderdelen, hebben de nieuwe Rocket 3 Storm-modellen een duister kleurenschema en een onberispelijk niveau van afwerking. Op de grote 18-litertank prijkt de nieuwe naam ‘Storm’, en elk model krijgt drie uitgesproken two-tone kleurstellingen. 

De R is verkrijgbaar in Carnival Red met Sapphire Black, Satin Pacific Blue met Matt Sapphire Black en Sapphire Black met Granite. De GT is verkrijgbaar in dezelfde kleuren, maar de verdeling van de tank is omgekeerd, wat zorgt voor een onderscheidende, opvallende look en een consistente kleurkeuze voor beide modellen. De Rocket 3 Storm wordt ook geleverd met premium zwartgelakte details.

Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph: 
"Van de Rocket, die wereldwijd bekend staat als de ultieme muscle roadster, hebben we sinds de introductie van de 2,5-litermotor in 2019 wereldwijd al meer dan 18.000 stuks verkocht. Door te luisteren naar de feedback van onze klanten weten we dat ze dol zijn op de forse presence en indrukwekkende prestaties van de Rocket. Maar we weten ook dat motorrijders altijd meer willen.

Daarom hebben we de nieuwe Rocket 3 Storm R en GT flink wat extra vermogen en koppel gegeven, evenals een nog grotere wendbaarheid en een nog donkerdere, duistere stijl en presence op de weg."