Zoeken

Piaggio vernieuwt Beverly scooterfamilie voor 2017

4 augustus 2016
De Piaggio Beverly - volgens de Italianen Europa’s bestverkochte scooter in het highwheel scootersegment - krijgt nieuwe Euro4-motoren, een nog completere uitrusting met standaard ABS en ASR, nieuwe kleuren en een compleet nieuwe uitvoering: de Beverly by Police.

Piaggio Beverley

Met de Liberty als basis, de Beverly aan de bovenkant van het spectrum en de dit jaar gelanceerde Medley als nieuwkomer daar tussenin is Piaggio uitstekend vertegenwoordigd in het highwheel motorscooter segment. Met de vernieuwde Beverly-serie zet Piaggio de status van deze motorscooter als topmodel van het merk binnen het highwheelsegment extra aan, met nieuwe techologie, een nog completere uitrusting en een exclusieve nieuwe uitvoering.

Zo voldoen de motoren van de Piaggio Beverly 300 en 350 nu dankzij een nieuwe katalysator, een nieuwe einddemper en een aangepast motormanagement nu aan de Euro4 emissienormen. De standaarduitrusting van alle Beverly-uitvoeringen is verder uitgebreid met een ABS remsysteem en ASR tractiecontrole. Ook is het zadel nu op afstand te ontgrendelen en wordt de ‘bike finder’ functie (waarbij de richtingaanwijzers knipperen zodat de scooter gemakkelijk terug te vinden is) vanaf nu standaard meegeleverd. De bekende 12V-aansluiting is nu vervangen door een meer functionele USB-poort.

Nieuwe, aantrekkelijke kleurcombinaties met speciale afgewerkte accenten zijn voor alle uitvoeringen beschikbaar. De Piaggio Beverly 300, 300S en Beverly by Police krijgen een nieuw instrumentarium met indicatielampjes voor het ABS en de ASR; die laatste is vanaf het stuur overigens ook uit te schakelen.

Piaggio levert de Beverly voortaan in de volgende uitvoeringen:

  • Piaggio Beverly 300: veilig, betrouwbaar en pittig dankzij de 278cc eencilinder. Standaard met LED-dagrijverlichting en LED-remlicht en bij uitstek geschikt voor gebruik in de stad en voor woon-werkverkeer dankzij de perfecte, comfortabele zitpostie.
  • Piaggio Beverly 300 S: de meest sportieve Beverly-versie met speciale kleuren en donkere matgrijze accenten voor een sportieve, agressieve look. Het chassis van de 300 S is geïnspireerd op dat van een motorfiets, met de brandstoftank centraal onder de treeplanken gepositioneerd voor een optimale gewichtsverdeling.
  • Piaggio Beverly 300 by Police: een speciale uitvoering van de Beverly 300 inclusief de watergekoelde eencilinder vierkleppen 4-takt motor voor rappe, betrouwbare en zuinige prestaties (31,2 km/l volgens de WMTC-cyclus).
  • Piaggio Beverly 350 SportTouring: het vlaggenschip binnen de Beverly-serie dankzij zijn complete uitrusting en topprestaties afkomstig van de splinternieuwe 330cc eencilinder. Die maakt gebruik van een automatische, natte meerplatenkoppeling voor betere en meer constante prestaties. De nieuwe krachtbron is goed voor ruim 30 pk en 29 Nm aan trekkracht bij een verbruik van 28,6 km/1 (volgens de WMTC-cyclus).

De 2017 Piaggio Beverly is leverbaar vanaf € 5.395.