Zoeken

Moto Morini X-Cape 650 nu ook in het zwart

11 april 2024
Met de lancering van de X-Cape 650 heeft Moto Morini zich twee jaar geleden weer terug op de motorkaart gezet. Voor 2024 hebben de Italianen het kleurenpallet van de populaire midsize Allroad uitgebreid met Black Ebony.

Toen in 2018 Moto Morini door de Zhongneng Vehicle Group werd overgenomen, met de intentie een compleet nieuwe lijn aan motoren op de markt te zetten, werden wij wel vrolijk van dat nieuw. Helemaal toen enkele jaren later het prototype van het eerste nieuw model, de X-Cape 650 werd gepresenteerd.

Nog beter werd het toen privé importeur Moto Mondo als de nieuwe importeur voor de Benelux werd aangesteld, waardoor het roemruchte merk na meer dan 10 jaar afwezigheid eindelijk weer in het spotlicht kwam te staan wat het verdient. 

De X-Cape was het eerste model sinds de overname door Zhongneng, maar een eerste test in eigen land leerde ons dat de invloed van China alleen maar positief was geweest. Ontworpen en ontwikkeld in Italië, geproduceerd in China. Ofwel: het beste van beide werelden. 

Naast dat we best wel gecharmeerd waren van z'n onderscheidende looks en rijeigenschappen was z'n sterkste troef misschien nog wel z'n prijs, die op het niveau van z'n Japanse concurrenten lag. Of zelfs scherper was geprijsd. En dat voor een fiets die duidelijk was overgoten met Italiaans-DNA.

Het succes van de X-Cape was ook in de verkoopcijfers terug te zien. De afgelopen twee jaar zijn er in Nederland in totaal 135 over de toonbank gegaan en dat zijn er maar twee minder dan BMW in diezelfde tijd van de F 850 GS en GS Adventure heeft weggezet, terwijl dat in principe twee verschillende modellen zijn, en maar liefst 45 meer dan de Aprilia Tuareg 660.

Het eerste jaar had je alleen de keuze uit een rode of een witte, Red Passion en Carrara White genaamd, waar later Smoky Anthracite aan toe werd gevoegd. Maar dat vonden ze in Italië niet genoeg, en dus is daar een vierde kleur aan toegevoegd: Black Ebony. 

De nieuwe kleur is trouwens niet het enige dat aantrekkelijk is. De 2024 X-Cape 650 is er nu namelijk al vanaf € 8.299 en dat is zelfs 300 euro goedkoper dan in z'n eerste jaar. En dat terwijl overal de inflatie in stevige prijsstijgingen heeft geresulteerd, en het TFT-scherm nu geïntegreerde navigatie heeft via de MotoFun app.