Zoeken

KTM: in 2018 240 pk RC16

9 december 2016
KTM gaat in 2018 een klantenversie op de markt brengen van de RC16, zo heeft KTM’s CEO Stefan Pierer in een interview met de Duitse collega’s van Speedweek aangegeven. Pierer hoopt dat de MotoGP replica voor net iets meer dan een ton beschikbaar zal zijn.

 

Tijdens de aankondiging van het RC16 project in 2014 gaf KTM al aan een krantenversie van de MotoGP racer op de markt te gaan zetten, maar tijdens de officiële presentatie van de RC16 dit jaar tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull ring bleef de krantenversie onvermeld.

Tegenover het Duitse Speedweek.com heeft Pierer nu aangekondigd dat de klantenversie in 2018 op de markt zal worden gezet, een jaar na het debuut van de RC16 in de MotoGP. Volgens Pierer heeft KTM de intentie om minimaal 100 stuks van de 1000cc V4 MotoGP replica te gaan bouwen.

Voor wie nu al wil gaan sparen om straks de blits te kunnen maken op straat zullen we de feestvreugde moeten temperen, de RC16 MotoGP replica wordt puur en alleen als racemotor uitgebracht en wordt dus niet voor op straat gehomologeerd. Ook krijg je niet de volle 270 pk van de fabrieksfiets die volgend jaar door Bradley Smith en Pol Espargaro zal worden ingezet, maar zul je het met ‘slechts’ 240 pk moeten doen.

Pierer hoopt de replica prijstechnisch een stuk goedkoper aan te kunnen bieden dan Honda’s RC213V-S. Waar de prijs exact op uit zal komen is nog niet bekend, maar Pierer hoopt op een prijs van € 100.000 - € 120.000 uit te kunnen komen. Foto’s of ontwerpschetsen zijn er nog niet, wel is met ing. Wolfgang Felber al een projectleider aangesteld.

Bron: Speedweek.com