Zoeken

Flinke prijsverlaging KTM 990 DUKE

2 mei 2024
Hij is nog maar net leverbaar, maar KTM heeft nu al een fikse prijsverlaging voor de nieuwe 990 DUKE 2024 aangekondigd. Volgens KTM bleek na een uitgebreide herberekening dat "THE SNIPER" nog voordeliger kon worden aangeboden aan klanten.

De nieuwe prijs bedraagt € 15.999 rijklaar en dat is toch een flinke bak minder dan de € 17.290 die voorheen moest worden betaald. Daar kun je toch aardig wat kratjes Duvel voor kopen. Of net wat je lekker vindt. 

Daarnaast is nu het TECHPACK bij de motor inbegrepen, hoewel dat alleen voor de snelle beslissers is. De actie geldt alleen zolang de voorraad strekt. 

Dit betekent dat de motor nu tijdelijk standaard wordt geleverd met onder andere: QUICK SHIFTER+, LAUNCH CONTROL, WHEELIE CONTROL, CRUISE CONTROL en TRACK MODE. Bovenop dit alles heeft de KTM 4 jaar garantie, wanneer er onderhoud wordt gepleegd bij een erkende dealer.
 
Naast een krachtige motor, een geheel nieuw chassis en een vernieuwd swingarm-ontwerp, plus verbeterde ergonomie en technologie, is hij qua cilinderinhoud en proporties nu vergelijkbaar met motorfietsen met grotere motoren.

De krachtbron is volgens KTM een aanzienlijk verbeterde versie van de LC8c-motor uit de KTM 890 DUKE R, met een cilinderinhoud van 947 cc. Het hart van de KTM 990 DUKE levert 123 pk en 103 Nm, bij een totaalgewicht van 179 kg.