Zoeken

BMW onthult Concept Path 22 op Wheels and Waves

13 juni 2015
Eigenbouw en specials zijn hot en dus proberen steeds meer fabrikanten daar een graantje van mee te pikken. Zo ook BMW, dat dit weekend op het Zuid-Franse Wheels and Waves de Concept Path 22 presenteert. De Concept Path 22 is BMW’s interpretatie van een scrambler en is afgeleid van de R nineT.

BMW Concept_Path_22_04

De BMW Concept Path 22 is volgens BMW het resultaat van een unieke samenwerking. Op initiatief van de Wheels & Waves organisatie – de motorclub Southsiders MC en clublid Vincent Prat in het bijzonder – heeft BMW Motorrad de kunstenaar Ornamental Conifer en surfboardmaker Mason Dyer van Dyer Brand uitgenodigd om de BMW Concept Path 22 samen te ontwerpen.

Egar Heinrich, hoofd BMW Design:
Een scrambler is de perfecte motor voor Wheels & Waves. Hij belichaamt de essentie van motorrijden en trekt zich niets aan van bestaande conventies. De prestaties zijn minder belangrijk, maar stijl en originaliteit des te meer. Scramblers drukken passie uit en zijn net zo divers als hun eigenaren. De BMW Concept Path 22 is onze eigen interpretatie gebaseerd op de BMW R nineT. Deze laatste is de perfecte basis voor een ombouw tot scrambler.
Gebaseerd op onze interpretatie van de scrambler wilden we een motorfiets ontwikkelen die perfect aansluit op de grote diversiteit aan mensen en culturen die je op Wheels & Waves tegenkomt. We hebben de perfecte partners gevonden om dit mogelijk te maken. De BMW Concept Path 22 weerspiegelt alles wat het Waves & Wheel-publiek, het festival en de lifestyle zo speciaal maken.

BMW Concept_Path_22_01

Om deze reden wordt de BMW scrambler aan bezoekers van Wheels & Waves gepresenteerd in een bijzondere kleurstelling, compleet met lederen BMW motorkleding die speciaal door Ornamental Conifer is ontworpen, evenals twee surfplanken van Dyer Brand. Samen moeten ze de creatieve sfeer weerspiegelen die Wheels & Waves en zijn voortdurend groeiende gemeenschap ademen. De naam ‘Path 22’ refereert aan een van Europa’s meest bijzondere surfplekken die alleen insiders kennen. Dit strand ligt aan de Atlantische kust van Zuid-Frankrijk en is niet toegankelijk voor auto’s. Het pad dat naar deze speciale plek leidt, wordt aangeduid met nummer 22.

Ola Stenegard, hoofd BMW BMW Motorrad Vehicle design:
De BMW Concept Path 22 staat voor vrijheid in de ruimste zin van het woord. Er zijn geen grenzen. Waar je ook van houdt, alles is geoorloofd, net als op het Wheels & Waves Festival. De BMW Concept Path 22 is gebaseerd op de BMW R nineT, die wij zien als de ultieme custom. Sterker nog, de BMW R nineT is ontworpen om relatief eenvoudig te worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van zijn eigenaar. Het idee van een BMW scrambler is niet nieuw, maar dit is het juiste moment om onze interpretatie van dit legendarische motorfietsconcept te presenteren.

BMW Concept_Path_22_02

Een bijzonder kenmerk van de BMW Concept Path 22 is de surfplankhouder aan de rechterzijde. Deze is speciaal door BMW Motorrad ontworpen en is net zo minimalistisch, functioneel en van hoge kwaliteit als de motorfiets zelf. De houder is gemaakt van aluminium en leder en is geschikt voor surfplanken van uiteenlopende formaten. Als de houder wordt ingeklapt, vormt het een geheel met het silhouet van de motorfiets. Eenvoudig demonteren is ook mogelijk. De surfboards voor in de drager zijn gemaakt door de toonaangevende boardmaker Mason Dyer van de fabrikant Dyer Brand in San Diego. Dyer is beroemd om zijn hoge kwaliteit custom surfplanken die zijn geïnspireerd op de vijftiger en zestiger jaren. Speciaal voor de BMW Concept Path 22 ontwierp Dyer twee surfboards: een longboard die verwijst naar de periode van de opkomst van de scramblers en een shortboard die aan de eisen van hedendaagse surfers voldoet.

BMW Concept_Path_22_03