Zoeken

BMW G310R vanaf 15 april bij de dealer

24 maart 2017
We hebben d'r iets langer op moeten wachten dan oorspronkelijk was gepland, maar op zaterdag 15 april zal de nieuwe BMW G 310 R bij de BMW te bezichtigen zijn.

Met de geheel nieuwe BMW G 310 R boort BMW Motorrad een nieuw segment aan: het is de eerste roadster onder de 500 cc. Een motor die volgens de Duitsers de essentie van een BMW roadster perfect vertolkt: groot genoeg en zonder overbodige zaken. BMW durft zelfs te stellen dat het de ideale naked bike is om soepel te laveren door smalle, drukke straten en voor flitsend stuurwerk over bochtige buitenwegen.

Dat de fiets die verwachtingen zeker waarmaakt werd ons afgelopen jaar al duidelijk tijdens een exclusieve pre-rode met de G 310 R in de omgeving van BMW's thuisbasis in Beieren, alleen bleek de fiets niet helemaal feilloos te zijn, met name de versnellingsbak was met terugschakelen soms onwillig. Reden voor BMW om de hele productieserie nog eens goed onder de loep te nemen, waardoor de dealerintroductie moest worden uitgesteld. 

De prijs voor de BMW G 310 R bedraagt € 5.300 inclusief BTW/BPM. Uiteraard is ABS standaard en er zijn drie kleuren beschikbaar: Cosmicblack uni, Pearlwhite Metallic en Stratolue metallic. De BMW G 310 R is ook te vinden in de BMW Motorrad configurator.