Zoeken

Yamaha Tenere 700 wint Red Dot Award

31 maart 2020
Yamaha Motor kondigt vandaag aan dat de Ténéré 700 motorfiets en de industriële drone YMR-08 beide de prestigieuze Red Dot Award: Product Design 2020 hebben ontvangen. De toekenning van deze prijzen betekent dat voor het negende jaar op rij (sinds 2012) een Yamaha Motor product een Red Dot Award heeft ontvangen.

Een Adventure Tourer, zo noemt Yamaha de Ténéré 700 die volgens de Japanners als het vlaggenschip is van het merk Ténéré moet worden gezien, gebaseerd op de briljante succesgeschiedenis in een van 's werelds zwaarste rally's - de Dakar - in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. 

De Ténéré 700 is uitgerust met een 689cm³ watergekoelde tweecilinder in-line motor met 270° krukasaandrijving die in een lichtgewicht frame is gemonteerd. Volgens Yamaha biedt de fiets een hoge mate van vrijheid op het gebied van rijhouding, hoge duurzaamheid en onderhoudsgemak, en een groot aanpassingsvermogen onder belasting. Het combineert off-road, avontuur en toerprestaties op een hoog niveau. 

Met het ontwerpconcept "Exciting Adventure Ténéré" heeft dit model een hooggeplaatst front met een driedelig scherm op een opvallende koplamp en tank, waardoor de motorfiets een gevoel van avontuur uitstraalt. Ténéré 700, The Next Horizon is Yours.

De YMR-08 is ontwikkeld op basis van het concept "een veld van één hectare in één vlucht van 15 minuten besproeien*" en is een industriële drone met meerdere rotoren die voornamelijk is gericht op ongediertebestrijding. De YMR-08 voldoet aan de eisen van voorstedelijke gebieden en kleinschalige landbouw. De drone beschikt onder andere over een lichtgewicht carbon behuizing en elektromotor, waardoor deze stiller is dan de tegenhangers met benzine. De focus op functionele schoonheid die voldoet aan de eisen van landbouwers en gewassproeiers, heeft geleid tot een ontwerp vol verfijnde dynamiek.

De Red Dot Design Awards worden georganiseerd door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen en worden algemeen erkend als een van de meest prestigieuze ontwerpprijzen ter wereld.

De Ténéré 700 en de YMR-08 werden ook onlangs bekroond met respectievelijk de Duitse "iF Design Award" en de "Good Design Award 2018".