Zoeken

Rossi trekt protest Arbitragecommissie van de Sport in

11 december 2015
Valentino Rossi heeft het protest tegen de drie strafpunten die hem waren opgelegd, dat hij bij de arbitragecommissie van de Sport had ingediend, ingetrokken. Hiermee is het hoofdstuk definitief afgesloten.

Valentino Rossi

Na als gevolg van de aanvaring met Marc Marquez in Sepang door de wedstrijdleiding met drie strafpunten te zijn bestraft tekende Rossi beroep aan bij de Arbitragecommissie van de Sport, in de ijdele hoop dat ofwel de straf zou worden teruggedraaid, ofwel dat de zaak ‘in behandeling’ zou zijn en hij toch vanaf zijn kwalificatiepositie van start zou mogen gaan.

Daags voor het laatste raceweekend maakte de Arbitragecommissie uit monde van de Duitse Prof. Ulrich Haas Rossi’s bekend geen reden te zien om de zaak in behandeling te nemen, waardoor Rossi definitief zijn straf moest ondergaan en hij vanaf de laatste plek op de grid aan de wedstrijd beginnen moest.

Rossi heeft de Arbitragecommissie van de Sport nu geïnformeerd de zaak niet meer voort te willen zetten, waardoor de officiële procedure stil konden worden gezet, de zaak is afgerond en de beslissing van de FIM overeind blijft staan.