Zoeken

Moto Mondo wordt Benelux importeur QJMOTOR

16 april 2024
Importeur Moto Mondo, importeur van onder andere Moto Morini en Royal Enfield, heeft z'n portfolio uitgebreid met het Chinese merk QJMOTOR, onderdeel van de vooraanstaande Geely groep. Vanaf 1 mei 2024 zullen QJMOTOR modellen in de Benelux leverbaar zijn.

Hoewel het merk z'n pijlen pas recent op de Europese markt is gaan richten kunnen we ons niet haast voorstellen dat je nog van QJMOTOR hebt gehoord, maar voor wie dat echt helemaal niks zegt willen het met alle plezier nog eens uitleggen. 

Opgericht in 1985 worden in de moderne fabrieken van Qianjiang in het Chinese Wenling inmiddels meer dan 1 miljoen motorfietsen en motorscooters per jaar geproduceerd, is het bedrijf strategische partnerschappen met onder andere Harley-Davidson, Peugeot en Kymco aangegaan en heeft het in december 2005 Benelli van de ondergang gered. De eigen modellen werden onder de merknaam QJMOTOR op de markt gezet.

Qianjiang is op zijn beurt weer onderdeel van de Zhejiang Geely Holding Group, kortweg Geely genoemd, dat is opgericht in 1986 en in 1997 haar automotive business lanceerde, waarna in 2010 Volvo werd opgekocht. Naast Volvo heeft Geely Polestar, Lynk & Co, Lotus, Smart en ZEEKR in de portfolio. 

Bijna veertig jaar heeft QJ zich puur en alleen op de eigen Chinese markt gericht, maar dat is aan het veranderen. Afgelopen jaar was op de EICMA in Milaan de Chinese aanwezigheid al overduidelijk en na Voge en CFMOTO is QJMOTOR nu het derde Chinese motormerk dat in de Benelux leverbaar wordt. 

Inmiddels is QJMOTOR naar eigen zeggen in 130 landen wereldwijd actief en beschikt het over 13 ontwikkel- productie- en assemblagelocaties, waar 5.000 medewerkers werkzaam zijn. Het gamma loopt uiteen van 125cc scooters tot een 800cc viercilinder Supersport, waarmee QJMOTOR sinds de tweede ronde dit jaar in Catalunya aan het WorldSSP wereldkampioenschap deelneemt met de Italiaan Raffaele de Rosa.

Met 25 jaar ervaring en een netwerk van 400 merkdealers, vertegenwoordigt MotoMondo naast QJMOTOR meerdere snelgroeiende motormerken in Noord-Europa. Als importeur van de merken Royal Enfield, Moto Morini, Mash, Rieju en Hyosung is MotoMondo actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Ierland.

In de loop van juni 2024 worden de eerste modellen leverbaar in Nederland, België en Luxemburg. Om een landelijke dekking van QJMOTOR te waarborgen, wordt er momenteel een netwerk van gedegen dealers opgezet.