Zoeken

LAP trekt stekker uit EBR

27 januari 2017
Het doek is opnieuw gevallen voor EBR. Het geplaagde Amerikaanse merk van Erik Buell legt vanaf volgende week de productie stil en is opnieuw op zoek naar een strategische investeerder om het merk over te nemen.

 

Na twee eerdere mislukte pogingen leek het begin 2016 toch goed te komen met EBR, toen het merk werd overgenomen door Liquid Asset Partners, een Amerikaanse organisatie die is gespecialiseerd in de aankoop en liquidatie van failliete bedrijven. 

Op 1 maart 2016 werd de productie weer hervat en twee weken later rolde de eerste motor weer van de band, maar het bedrijf slaagde er niet in om een gezond dealernetwerk op te zetten, waardoor de verkopen uitbleven. Volgens LAP was het productievolume in 2016 en 2017 veel lager dan verwacht. 

In een persbericht liet LAP weten dat de uiteindelijke beslissing de stekker uit EBR te trekken een combinatie was van lage verkopen en de aankondiging van een ander groot merk (Polaris trok onlangs de stekker uit Victory Motorcycles, red.), die de problemen alleen maar uitvergrootte.