Zoeken

Harley and the Davidsons: Discovery productie op Hollywood niveau

3 september 2016
Dat Discovery iets met motoren heeft, dat hebben we in het verleden met series als American Chopper en Cafe Racer al kunnen zien, maar met Harley and the Davidsons is Discovery nog een stap verder gegaan. de werkplaats van Harley-Davidson Amsterdam was toneel voor de preview van deel 1 van het drieluik over de geschiedenis van Harley-Davidson, dat vanaf 8 oktober op Discovery te zien zal zijn.

Harley-and-the-Davidsons

In tegenstelling tot de gebruike Discovery real-time series vertelt Harley and the Davidsons op Hollywood blockbuster niveau het verhaal van twee jeugdvrienden, William “Bill” Harley en Arthur Davidson, die in 1903 in een klein schuurtje in Milwaukee een bedrijfje oprichten dat - samen met Arthur’s broeren Walter en en later ook William Davidson - zal uitgroeien een van Amerika's grootste iconen (zo niet het grootste icoon): de Harley-Davidson Motor Company.

Harley and the Davidsons is het verhaal van alle obstakels, gemene concurrentie en uitzonderlijke gevaren die deze jonge mannen, de zonen van arbeiders-immigranten, moesten doorstaan om hun Amerikaanse droom te realiseren. Het was de tijd dat motorrijden extreem gevaarlijk was, remmen kende men nog niet, het was starten en zo hard rijden als mogelijk was.

Vanaf de eerste minuut werd ik meteen meegenomen in het verhaal van de jongensdroom, qua opzet, sfeer en ambiance deed het me meteen denken aan The Worlds Fastest Indian, het verhaal van de Nieuw-Zeelander Burt Munro (gespeeld door Anthony Hopkins), wiens droom het is een snelheidsrecord te zetten op de zoutvlaktes van Bonneville.

Niet de minste namen schitteren in de Discovery productie, naast Robert Aramayo (Game of Thrones) en Bug Hall (The Little Rascals) in de rol van Bill Harley en Arthur Davidson heeft de mini-serie ook nog een Nederlands tintje: de rol van Walter Davidson wordt door Michiel Huisman vertolkt.

In tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar Harley and the Davidson’s de volgende week in zes afleveringen van 1 uur inclusief reclame zal worden uitgezonden, heeft Discovery Nederland ervoor gekozen om het als een drieluik van elk anderhalf uur uit te zenden zonder reclame. Harley and the Davidsons is vanaf 8 oktober 3 zaterdagavonden op rij op Discovery Channel te zien.