Zoeken

Grizzly: rond de wereld in 100 dagen op een Victory

15 februari 2016
Grizzly, de Zwitserse Endurance Biker, heeft aangekondigd zijn rond de wereld recordpoging op een Victory Cross Country af te trappen tijdens de befaamde Daytona Bike Week in Florida komende maand.

Victory Grizzly

Op vrijdag 11 maart om 13:00 uur precies zal de Zwitser Urs Pedraita, die beter bekend staat onder de naam Grizzly, in Main Street, Daytona, aan zijn wereldavontuur gaan beginnen dat hem binnen 100 dagen door zes continenten moet brengen. Het huidige record staat op 120 dagen. Door zo constant mogelijk te rijden en zo min mogelijk te stoppen denkt Grizzly dat te kunnen realiseren.

Het afgelopen jaar heeft de Zwitser zich al bij temperaturen onder het vriespunt aan de challenge voorbereid, en zegt nu klaar te zijn voor de uitdaging die hem te wachten staat. Hoewel de Victory Cross Country meer voor cruisen op de highway is gemaakt, wil Grizzly laten zien dat de motor overal kan worden gereden - zelfs op ijs, sneeuw, zand, modder en gravel.

Om zijn missie tot een goed eind te volbrengen is de Victory Cross Country van een navigatiesysteem voorzien, is de benzinetank tot 33 liter vergroot, is er een custom-made zadel met lendesteun gemonteerd en zijn er nog twee lED koplampen voorzien voor beter licht tijdens de lange nachtritten.

Victory Grizzly_map

De wereldrecordpoging is niet het eerste uitstapje van Grizzly op een Victory Cross Country. In 2013 volbracht hij al een trip van 9.000 mijl in 37 dagen - in de winter.

De recordpoging is te volgen via de website van Grizzly, of via de Grizzly Tracker app. Als alles goed gaat zal hij uiterlijk 20 mei weer terug in Daytona moeten zijn.