Zoeken

Test: Moto Morini Seiemmezzo

Italiaanse Neo-Retro

15 december 2022
Na begin dit jaar een compleet nieuwe start met de X-Cape 650 te hebben gemaakt heeft Moto Morini een tweede model op basis van die zesenhalf Twin op de markt gezet: de Seiemmezzo, Italiaans voor… juist, zesenhalf. In de Franse wijnstreek Côte du Beaune konden we kennismaken met de fiets, die in twee uitvoeringen leverbaar is: een straatgeoriënteerde STR en Scrambler gestylde SCR.

D’r wordt altijd laatdunkend gedaan over de Chinese motorindustrie, hoe daar schaamteloos alles wordt gekopieerd en dat er alleen maar inferieure troep wordt gebouwd (maar waar wel elke dag containers met bij AliExpress bestelde spullen deze kant op gaan, omdat ’t daar zo lekker goedkoop is), maar zonder die Chinezen zouden aardig wat merken het afgelopen decennium het loodje hebben gelegd, waaronder dus ook Moto Morini, dat in 2006 met de lancering van de Corsaro 1200 met een Ze hadden 'm natuurlijk gewoon 6 1/2 kunnen noemen, maar zeg nou eerlijk. Seiemmezzo klinkt toch veel beterenorme knal uit haar as herrees, maar slechts drie jaar later het slachtoffer werd van de wereldwijde kredietcrisis. Twee Milanese ondernemers deden in 2011 een poging Morini van de ondergang te redden, maar hoewel het strikt genomen dus nog bestond en er zelfs nieuwe modellen op de markt werden gezet (in feite andere thema’s op de Corsaro en 9 ½), is het roemruchte merk sinds die overname op sterven na dood geweest. 

Het leek dus slechts een kwestie van tijd totdat het licht bij Moto Morini opnieuw uit zou gaan, maar dat veranderde allemaal toen in het najaar van 2018 het nieuws kwam dat het merk door de Chinese Zhongneng Vehicle Group was opgekocht. In eerste instantie veranderde er niets, maar terwijl de beperkte productie van de bestaande “Bialbero CorsaCorta” line-up in Milaan werd voortgezet werd op de achtergrond aan een compleet nieuwe line-up gewerkt, net als QJMotor dat met Benelli had gedaan. Amper drie jaar na de overname werd de X-Cape 650 als eerste model van het compleet nieuwe 650 platform gepresenteerd, Voor wie niet weet wat Seiemmezzo betekent is hier het antwoordeen bijzonder fris gestylde middenklasse Allroad, aangedreven door een 650 paralleltwin die bij CFMoto was ingekocht (die op hun beurt de twin van Kawasaki leken te hebben gekopieerd, leg die twee blokken maar eens naast elkaar). 

Een half jaar na de lancering van de X-Cape is het 650-platform met een tweede model uitgebreid, hoewel dat strikt genomen twee modellen zijn: de Seiemmezzo STR en de Seiemmezzo SCR. Dat het daar niet bij blijft wordt snel duidelijk als tijdens de presentatie alvast een tipje van de sluier betreffende de toekomst van Moto Morini wordt opgelicht. Voor 2024 staat een opfrisbeurt van het Bialbero CorsaCorta 1.187cc V-twin platform gepland, strikt genomen een herintroductie is gezien het feit dat de übervette V-twin als gevolg van Euro5 uit productie is genomen. In 2025 en 2026 zal vervolgens nog een derde platform worden gelanceerd dat (net als het 650 en 1200 platform) eveneens uit 3 modellen zal bestaan, aangedreven door een compleet in eigen huis ontwikkeld blok dat het midden zal houden tussen de 650 en 1200, vermoedelijk rond de 900cc. Binnen de landen waar importeur Sima actief is (en waarvan Moto Mondo deDenk dat Morini hier best wel eens een sterke troef mee in handen heeft partner in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en de Duitstalige landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is) zal het dealernetwerk behoorlijk worden uitgebreid, van 135 dealers nu naar 180 volgend jaar en 220 in 2024, met als doel om in 3 jaar tijd een marktaandeel van 1% te vergaren.

Na tien jaar kwakkelen lijkt Moto Morini eindelijk de wind in de zeilen te hebben gekregen. Ondanks dat het gamma dit jaar alleen uit de X-Cape heeft bestaan – in verschillende uitvoeringen, dat dan weer wel – is bij ons in Nederland in korte tijd een uitgebreid dealernetwerk van 20 dealers uitgerold, waar de X-Capes als warme broodjes over de toonbank zijn gegaan. Met de lancering van de Seiemmezzo STR en SCR heeft Morini daar nu twee ijzersterke troeven in het naked segment aan toegevoegd.

Tekst: Ed Smits
Fotografie: Florian Meuret, Rodolphe Herpet