Zoeken

Zuinigheidstest Kawasaki Versys 650

Geen EK

27 oktober 2015

Kawasaki Versys 650 Energy Run

De vorig jaar geheel vernieuwde Versys 650 blijkt volgens statistieken uit eigen huis nogal populair in de Benelux. Niet alleen is het model compleet uitverkocht, het zijn juist de duurdere, met accessoires versierde exemplaren die het meest gewild zijn. Toch valt ook op dat de motor niet alleen wordt gekocht voor die ene vakantietrip. 75 procent van de eigenaren gebruikt zijn of haar Versys 650 voor woon-werk verkeer. En wie dagelijks van woning naar werk en terug reist weet, werken kost geld. Wat Kawasaki betreft is hier maar één antwoord op: een Kawasaki Versys 650, want praktisch, veel fun én, daar komt 'ie, zuinig.

Maar, dachten de dames en heren van de marketing, dat kunnen we wel roepen, we moeten het ook laten zien. Een nieuw idee was geboren: Kawasaki's eigen Energy Run. Een zuinigheids-challenge in de vorm van een interland tussen Nederland en België, maar dan volgens Kawasaki's eigen spelregels. Ha! Een zuinigheidsrace, dat gaan we winnen!

De spelregels

De Kawasakiaanse spelregels zijn net zo duidelijk als dat ze verwonderlijk zijn. Want het doel van het spel is er achter komen hoe zuinig de Versys 650 nou echt is, máár zonder de kernwaarden van Kawasaki uit het oog te verliezen. Het namelijk wel leuk blijven en niet van dat laffe tempo. Doorrijden dus, knallen! Maar wel superzuinig. Ehm.. jazeker gaan we doen.

De deelnemers

Het deelnemersveld bestaat uit zeven journalisten. Drie uit België, vier uit Nederland. Geen eerlijke verdeling, maar dit is gelukkig geen voetbal. Ieder strijdt voor eigen eer en glorie en iedereen maakt dus net zoveel kans.

De route

De testroute slingert, voor zover dat kan in Nederland, zich zo'n honderd kilometer lang door Gelderland en Utrecht en kent slechts een paar kilometer snelweg. De start en finish bevinden zich in Flipje's parel van de Betuwe: Tiel.

Kawasaki Versys 650 Energy Run