Zoeken

Vergelijk kleine twins: Vakantie zonder ouders

De mening van Ed

23 juni 2014
Inhoudsopgave
Vergelijk kleine twins: Vakantie zonder ouders
New Kids
Partytime!
Yamaha MT-07
Kawasaki ER-6n Sports Edition
Honda CB500F
Conclusie
De mening van Thomas
De mening van Ed
Technische gegevens

Yamaha 2014_MT-07_5703

Na onze monsterlijke trip met de vier meest krachtige sports-nakeds van dit moment van Barcelona terug naar Nederland was het logisch dat met deze drie budgetfietsen het uitstapje ook navenant moest zijn. Een trip naar Texel werd het dus en hoewel ik op voorhand behoorlijk sceptisch was - wat zou je in hemelsnaam op een eiland moeten doen dat meer schapen dan wegwijzers kent, maar die mening moest gedurende ons verblijf behoorlijk worden bijgesteld. Texel heeft namelijk alles, maar dan in het klein: een vliegveld, een bierbrouwerij, een berg (jawel) die bekend staat als dé berg, polderlandschap, dijkwegen, een bochtachtig gebied à la Zandvoort en welgeteld twee stoplichten.

Waar Texel zondermeer als verrassend veelzijdig eiland kan worden gezien waar je behoorlijk veel lol kunt beleven, kan hetzelfde van onze drie metgezellen worden gezegd. De ER-6n heeft sinds z’n kletsnatte introductie in Oostenrijk mijn hart gestolen als funbike eerste klas, terwijl met de CB500F vorig jaar nog in Duitsland met een hoog Isle of Man TT gehalte door het Thüringer Wald werd geknald. De MT-07 was voor mij persoonlijk nog nieuw, maar afgaand op de reacties van onze collega’s waren de verwachtingen ervan erg hoog.

Kawasaki 2014_ER-6n_5890

De derde en laatste plaats in dit gezelschap ging bij mij naar de Honda CB500F, die ten opzichte van de andere twee allereerst emotie mist. Aan mij was de eer geweest de Honda op te halen en ik was weer direct onder de indruk van het totale pakket, tot ik op de Kawasaki en later Yamaha was overgestapt. Nu kan met de CB nog wel degelijk worden geknald en heeft de fiets het rijwielgedeelte dat de meeste feedback geeft, maar voelt minder fris en fruitig aan.

De tweede plaats ging naar de Kawasaki ER-6n, die al jaren in mijn lijstje met favorieten prijkt, maar die nu toch in de Yamaha MT-07 zijn meerdere heeft moeten erkennen. De funfactor is er in acht jaar ER-6 niet minder om geworden - en zeker deze Sports Edition waarvan het Akrapovic geluid gewoon verslavend is, maar de MT-07 heeft daar nog een schep bovenop gezet. De Kawasaki stuurt directer en geeft je meer vertrouwen in de bocht, maar dat wordt door de Yamaha ruimschoots gecompenseerd met een tweecilinder motorblok dat een ongekend verslavende vermogensafgifte heeft. Tel daar de belachelijk lage prijs van € 6.999 bij op en de MT-07 staat bij mij terecht bovenaan.

Honda 2014_CB500F_5839