Zoeken

Test: Suzuki V-Strom 1000 vs Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Comfortabel toerkanon of Adventure met X-factor?

2 juni 2014
De tijd dat een allroad een allroad was, of beter gezegd en geschreven een uit de kluiten gewassen moddervreter, ligt ver achter ons. De wereld die allroad, en nu ook adventure, heet is voorgoed veranderd. De vraag is: wil je op toertocht of op avontuur?
Inhoudsopgave
Test: Suzuki V-Strom 1000 vs Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer
Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer
Suzuki V-Strom 1000 ABS
Toeren...
...of avontuur
conclusie
Technische gegevens

Kawasaki Versys 1000 Touring vs. Suzuki V-Strom 1000

Het all-road, of beter gezegd het meer moderne adventure segment is uitgegroeid tot hét segment in de motorwereld. Elk zichzelf serieus nemend merk heeft minstens één model, het liefst meerdere, in het gamma voor de motorrijdende avonturier die er op hoopt ook een keer in zijn eigen Long way around/down te mogen figureren. WKawasaki 2014 Versys 1000 Grand TourerLelijk, controversieel, maar wel ideaal om even op visite bij je tante in Saint Tropez te gaanaren deze allroads in den beginne nog uit de kluiten gewassen moddervreters, inmiddels zijn de diverse adventure machines uitgegroeid tot geraffineerde alleskunners die op eigen kracht een niche binnen het segment proberen te bereiken.

Want waar de één zijn avontuur begint waar de beschaving stopt hoopt de ander zijn avontuur juist te beleven in een omgeving waar de randvoorwaarden rondom asfalt, hotels en gastronomie stevig zijn gewaarborgd. En die verschillende wensen tekenen dan ook direct de rijstijl van de betreffende avonturier in spé. Mooie voorbeelden hiervan zijn de in 2012 geïntroduceerde Kawasaki Versys Grand Tourer en de totaal nieuwe Suzuki V-Strom 1000 ABS. Beide lid van de allroad familie, maar met elk hun eigenwijze karaktertrekken.

Suzuki 2014 V-Strom 1000
Mijn idee, maar gaan we dan wel een beetje avontuurlijke wegen opzoeken?

Tekst: Thomas Reedijk
Fotografie: Ed Smits