Zoeken

Introductie SYM Maxsym, Joymax en Fidddle

Symsalabim

23 april 2014
We zijn in Limburg! Het prachtige deel van Nederland waarvan je je altijd verbaast dat je er gewoon in je moedertaal een pilsje kunt bestellen. U zoekt bochten? U zoekt hoogteverschillen, u zoekt vergezichten? Kijk niet verder, het bestáát. Gewoon in eigen land. Reden dat we hier zijn is dat het Taiwanese SYM hier haar nieuwe scooters presenteert. En zelfs nog meer, want zo’n beetje de complete lineup is aanwezig.
Inhoudsopgave
Introductie SYM Maxsym, Joymax en Fidddle
Fiddle III
Joymax
MaxSYM 600
Conclusie
Technische gegevens

Sym Joymax 300

We horen niet zo veel van SYM, maar dat moet dus gaan veranderen. Het merk opereert een beetje in de schaduw van de andere merken en dat is eenvoudig te verklaren: het zijn vooral scooterspecialisten en ze komen –voornamelijk- uit Taiwan, wat voor de consument niet echt op hetzelfde niveau staat als Japan, Amerika of Europa. Tijd dat daar wat aan verandert, vindt men zelf. Vandaar ook dat er nu een veel actievere houding wordt aangenomen met stands op de motorbeurs, acties en zoals nu productintroducties. Nieuw voor 2014 zijn de MaxSYM 600, Joymax 300 en Fiddle III. Daar gaat het om, maar de importeur heeft niet nagelaten ook de overige modellen mee te nemen naar het Limburgse.

Wereldwijd heeft SYM aardig wat in de melk te brokkelen, niet verrassend grotendeels in Azië. In Vietnam, een van de belangrijkste markten van het merk, waar eveneens de laatste twintig jaar scooters in een eigen fabriek worden geproduceerd, is SYM de op twee na grootste producent. In eigen land Taiwan heeft het merk een marktaandeel van 24 procent, wat staat voor 100 tot 150 duizend stuks op jaarbasis. In onze regio liggen de cijfers iets meer bescheiden, maar in de voor ons onbekende 125cc-markt die in België dus wél ongekend populair is heeft SYM met 16 procent de tweede plaats in handen, achter Piaggio. Honda is met 12 procent derde.  En dit jaar viert het merk haar zestigste verjaardag. Nog vragen?

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Sym